31/12/13

Ο Πάπας Φραγκίσκος «πιο καλοντυμένος άνδρας της χρονιάς», σύμφωνα με το Esquire

Μια ασυνήθιστη επιλογή έκανε το περιοδικό Esquire, ανακηρύσσοντας τον Πάπα Φραγκίσκο ως τον «πιο καλοντυμένο άνδρα της χρονιάς». 
Οι διακρίσεις για τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας φαίνεται πως δεν έχουν τέλος. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time, καθώς και από το Advocate, ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

«Οι ενδυματολογικές του επιλογές δείχνουν τον χαρακτήρα του» λέει ο ειδικός Μαρκ-Ιβαν Μπλάκμαν. «Θυμάμαι στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', που φορούσε εκείνα τα κόκκινα παπούτσια…
Μετά την εκλογή του στον παπικό θρόνο, ο Φραγκίσκος επέλεξε να φορέσει μαύρα παπούτσια, τα οποία είναι απλά και ταιριάζουν περισσότερο στο ρόλο του ως προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» προσθέτει.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ
Σημ. ιστολογίου: Και εις ανώτερα να ευχηθούμε στον Πάπα! Τέτοιες ...διακρίσεις αποδεικνύουν την πλήρη εκκοσμίκευση του Παπισμού. Σε κάθε περίπτωση το Esquire είναι άδικο. Δεν είχε προσέξει τόσα χρόνια τις ενδυματολογικές επιλογές του προηγούμενου Πάπα Βενέδικτου; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλη υποθεση το προφιλ....για τους αυτοπτες της ανθρωπινης δοξας.π

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)