31/1/14

Καταργούνται οι αργίες της Σύναξης του Προδρόμου, των Τριών Ιεραρχών και των πολιούχων των πόλεων (;)

Ποιες αργίες καταργεί το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία
Προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση αργιών του σχολικού έτους, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης του χρόνου εντός σχολείου για τους μαθητές.
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές αργίες που θα καταργηθούν από την επόμενη χρονιά.
Η πρόθεση Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η κατάργηση δύο αργιών, αυτή της 7ης Ιανουαρίου, της επομένη των Φώτων και εορτής του Αγίου Ιωάννη,
η οποία έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια ως ημέρα με κλειστά τα σχολεία και επίσης, εκείνη των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων, στις 30 Ιανουαρίου.
Υπάρχει επίσης σκέψη να καταργηθούν και οι τοπικές αργίες, όπως εκείνες των πολιούχων κάθε πόλης.
Επίσης, δεν αποκλείεται τα σχολεία να αρχίζουν τα μαθήματα από 1η Σεπτεμβρίου -και όχι μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη- και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου.

Ο ΒΗΜΑτοδότης (31/1/2014) γράφει:
Μαχαίρι στις σχολικές αργίες
Δεν είμαι βέβαιος ποιους θα στενοχωρήσω (μαθητές, γονείς ή εκπαιδευτικούς) αλλά ο κύβος ερρίφθη. Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές αργίες που καταργούνται από την προσεχή σχολική χρονιά. Λοιπόν σας πληροφορώ ότι η πρόθεση του υπουργού είναι η κατάργηση δύο αργιών, αυτή του Αϊ-Γιαννιού (επομένη των Φώτων) και αυτή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων, στις 30 Ιανουαρίου. Τώρα, θα πείτε, γιατί καταργούνται μόνο δύο αργίες; Επειδή, όπως μου εξήγησαν, υπάρχει πρόταση να καταργηθούν και μερικές άλλες τοπικές αργίες, ας πούμε του Αποστόλου Ανδρέα, κατά την οποία οι πατρινοί μαθητές είχαν αργία για να τιμήσουν τον πολιούχο άγιό τους.
Με την κατάργηση των αργιών δεν τελειώσαμε με τα σχολεία, γιατί, όπως έλεγε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επεκτείνεται παράλληλα και η σχολική χρονιά. Ετσι δεν αποκλείεται (αν δεν έχει ήδη αποφασιστεί) τα σχολεία να αρχίζουν τα μαθήματα από 1ης Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου (όπως συνέβαινε τα παλιά καλά χρόνια).

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ξεφύγει τελείως ...
Η υποκρισία και η βλακεία δε μαζεύονται πια...
Τώρα μπορεί να αρχίσει και το παιχνίδι με το παζάρι, μέσα από το οποίο θα φανούν πάλι καλοί χριστιανοί...
Και η ζωή στο χαρούμενο πατρίδα μας συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσαμε να αναφερθούμε και στη αδήριτη ανάγκη για τη θέσπιση της "λευκής εβδομάδας" ...

Ανώνυμος είπε...

Η θεομπαιξία και η θρησκειοκαπηλεία τους δεν έχουν όρια!

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα ομορφα τα χανουμε σιγα σιγα γιατι δεν τους δωσαμε την αξια που επρεπε.Καθε ημερα εχει το ημερολογιο και μια εορτη και καθε ημερα ειναι χαρα για εμας.Ποσο μαλλον οταν ειχαμε και αργια.Παραδοθηκαμε αμαχητι στις ορεξεις των σκοτεινων δυναμεων.Γελοιοποιουν την πιστιν μας,πληττουν την πατριδα μας
Κυριε εκεκραξα!
Τι να πουμε αλλο...π

Ανώνυμος είπε...

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών έφυγε αρχικά από το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου, όπως επίσης δεν υπάρχει στο εν λόγω Πρόγραμμα ούτε η διδασκαλία της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με το αντίχριστο σχέδιο του μασονοκρατούμενου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Αυτό το σχέδιο, δυστυχώς, εκτέλεσαν Καιροσκόποι Θεολόγοι, οι οποίοι υποτίθεται κόπτονται για την αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Παιδείας. Σήμερα τα αφεντικά τους αποκαλύπτονται έτι περαιτέρω ρίχνοντας την είδηση της κατάργησης της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προκειμένου να την χωνέψουμε μέχρι τον επόμενο χρόνο που θα εορτάσουμε ως Χριστιανοί την εορτή τους. Με τις ενέργειες αυτές προγραμματίζουν την αποκοπή της Παιδείας μας από τις Ορθόδοξες ρίζες της και την υποταγή της στην πανθρησκεία της Νέας Εποχής. Να θυμόμαστε ότι «ὁ κόσμος ὅλος ἐν τῷ πονηρῷ κεῖται» (Α΄ Ιω.5,19)… «ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» (Ιω. 16,33).

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ καλή εργασία, η οποία θα διαφώτιζε και θα ήταν οδηγός συμπεριφοράς στους αληθινά αγωνιζόμενους χριστιανούς γονείς στη σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση,θα μπορούσε να γίνει από κάποιον πνευματικό άνθρωπο και επιστήμονα παράλληλα (ίσως ιστορικό ή θεολόγο) και να δημοσιευτεί σε βιβλίο με τίτλο:"Η παιδεία των χριστιανόπαιδων στα ρωμαϊκά χρόνια",στα χρόνια,δηλαδή,της ειδωλολατρικής εποχής ή κάτι παρόμοιο.Πώς και με ποιο τρόπο φοιτούσαν τα χριστιανόπουλα στα ειδωλολατρικά σχολεία;Χρειαζόμαστε παραδείγματα από την εκκλησιαστική ιστορία και παράδοση.Είναι ανάγκη,διότι πιστεύω πως κάπως έτσι θα ήταν και τα χρόνια εκείνα.Μάλλον σήμερα είναι πολύ χειρότερα,διότι ό,τι κακό γίνεται,γίνεται με απόλυτα επιστημονικό τρόπο,καλομελετημένο,τουτέστιν σατανικό.Και μη χείριστα...

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ό,τι και να πράξουν οι μασόναροι του υπουργείου αντορθοδοξίας και μισεθνισμού, ό,τι και να σκαρφιστούν οι απόγονοι των δαρβινικών πιθήκων τροϊκανοί και τα αφεντικά των, ημείς οφείλουμε αδελφοί εν Χριστώ Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τας μεγάλας Χριστιανικάς Εορτάς του Αγίου Πνεύματος, του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, των Τριών Αγίων Ιεραρχών και εις τας τοπικάς εορτάς των Αγίων Πολιούχων των πόλεων ημών, να λάβουμε τα τέκνα ημών, τα φυσικά ή τα πνευματικά, τας οικογενείας ημών, τους μαθητάς ημών, τους συγγενείς τε και φίλους και να πληρώσομεν ασφυκτικώς τας Αγίας ημών Εκκλησίας εις απάντησιν οιουδήποτε εχθρού της Αγίας ημών Ορθοδόξου Πίστεως και του Φιλτάτου ημών Έθνους. Όσο περισσότερον πολεμούν την Αγίαν ημών Ορθόδοξον Πίστιν και την Φιλτάτην, αιματοπότιστον Πατρίδαν ημών, τόσο η εκδήλωσις της ΑΓΑΠΗΣ δι' αύτας να θεριεύη! Άπαντες να πλημμυρίσωμεν τους Αγίους Ναούς ημών δια πάσαν αργίαν οίαν θα περικόψουν. Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός να μας ευλογή, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/note.php?note_id=413419908725606
Ο υπουργός παιδείας Αρβανιτόπουλος εκθειάζει το "έργο" του Νίκου Καζαντζάκη!
Μετά τι περιμένεις!

Ανώνυμος είπε...

Να είστε ειλικρινείς ο υπουργός ουδεμία σχέση με τον Καιρό έχει. Μέχρι τώρα αλλού έστρεψε την προσοχή του.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι τόσο ο Υπουργός όσο και η Διοικούσα Εκκλησία ανέχονται (ή μάλλον σιγοντάρουν) τα γνωστά πρωτοπαλίκαρα ...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως! Αυτές οι τρεις μέρες έλειπαν από την παιδεία για να...απογειωθει! Από του χρόνου, λοιπόν, δεν θα χωρα η ιατρική κι η νομική τους επιτυχοντες!Κι εμείς οι εκπαιδευτικοι θα δοξαζουμε τον Θεό που θ' αξιζουμε επιτέλους το μηνιατικο μας!

Ανώνυμος είπε...

Τα καραγκιοζιλίκια τούτα είναι ξεδιάντροπες προσπάθειες για να βολευτεί με προσχήματα η "λευκή εβδομάδα". Μην αποπροσανατολίζεστε και μην πέφτετε θύματα συνομοσιολογιών.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)