28/3/14

Γιατί πήγε στο Βατικανό ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος;

Παπούλιας: «Ενδιαφέρουσα και εγκάρδια» η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο
«Ενδιαφέρουσα» και «εγκάρδια» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τον Ποντίφικα, αλλά και τον πρωθυπουργό του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν.
«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συνάντηση με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Συζήτησαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής μας και της περιφέρειας.
Νομίζω ότι είναι ένας πεφωτισμένος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, την οποία εκφράζει και στους λόγους του. Νομίζω ότι είναι ένας Πάπας, της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».
Σε ερώτηση για τη δήλωση του Πάπα ότι «ο Κ. Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος» και για τη μεγάλη εγκαρδιότητα της όλης συνάντησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ακριβώς, το κλίμα ήταν πάρα πολύ εγκάρδιο με αναφορές στα παιδικά χρόνια του Πάπα, που 13 χρόνων, στην Αργεντινή, δούλευε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του και η παρατήρησή μου είναι ότι ένας νέος, ένα παιδί, που περνά αυτές τις δυσκολίες, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».
Σε εγκάρδιο, επίσης, κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Βατικανού και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του νομικού προσώπου της Καθολικής Εκκλησίας, στην Ελλάδα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)