28/3/14

Πρόσκληση Κάρολου Παπούλια στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Ελλάδα - Δείτε και 2 βίντεο

«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά το τέλος της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Κάρολο Παπούλια.
Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Σημειώνεται ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον Ποντίφικα αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.
Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το απόγευμα θα συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Οι δύο Πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την έκθεση «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.
«Ύστερα από την τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής στην Αθήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέβησαν πολλά. Αρχίζοντας από την εκλογή του νέου ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα και του ευχόμαστε να πετύχει.
Υπάρχουν, επίσης, επιτυχίες και στην ελληνική οικονομία, χάρη στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα και ελπίζουμε να έλθουν καλύτερες ημέρες» δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας μετά την θερμή υποδοχή της Λάουρα Μπολντρίνι.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.ΜΠΡΑΒΟ.ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)