13/3/14

Ποιοι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ ψήφισαν ΝΑΙ και ποιοι ΟΧΙ στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Την Παρασκευή 7.3.2014 σε Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψήφισε τη σχετική πρόταση. Το ιστολόγιό μας δημοσιεύει ονομαστικά το αποτέλεσμα της Ψηφοφορίας. 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΑ Ή ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Παρασκευή 7.3.2014
Ψήφισαν κατ᾽ ἀλφαβητική σειρά  ΝΑΙ (23)
Ἀμοιρίδου Εὐαγγελία
Ἀτματζίδης Χαράλαμπος
Βαλαῆς Διονύσιος
Γκουτζιούδης Μόσχος
Εὐαγγέλου Ἠλίας
Ζιάκα Ἀγγελική
Ἰωαννίδης Φώτιος
Κόλτσιου-Νικήτα Ἄννα
Κούκουρα Δήμητρα
Κυριατζῆ Ἀντωνία
Κωνσταντίνου Μιλτιάδης
Μαρτζέλος Γεώργιος
Μητροπούλου-Μούρκα Βασιλική
Παπαγεωργίου Νίκη
Παχῆς Παναγιώτης
Πέτρου Ἰωάννης
Σκαλτσῆς Παναγιώτης
Σκιαδαρέσης π. Ἰωάννης
Σταμούλης Χρυσόστομος
Στογιαννίδης Ἀθανάσιος
Τσομπανίδης Στυλιανός
Ὑφαντῆς Παναγιώτης
Χατζούλη Γλυκερία

ΟΧΙ (6)
Κογκούλης Ἰωάννης
Κουρεμπελές Ἰωάννης
Μυρίδης Νικόλαος
Οἰκονόμου Ἑλένη
Σιάσος Λάμπρος
Τσελεγγίδης Δημήτριος

ΛΕΥΚΟ (1)
Ράντζου Μαρία

ΑΠΟΝΤΕΣ (8)

76 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην εκλεκτή μειοψηφία των έξι καθηγητών που με την παροχή αρνητικής ψήφου διέσωσαν την τιμή και αξιοπρέπεια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Όσο για τη θλιβερή πλειοψηφία (ανάμεσά τους φιγουράρουν κάποια στελέχη της σέκτας του ΚΑΙΡΟΥ) έχει δώσει δείγματα γραφής πριν από καιρό με την κατάπτυστη εκείνη επιστολή με την οποία ζητούσαν την κεφαλήν επί πίνακι των ομολογητών μητροπολιτών Πειραιώς και Κυθήρων.
Η λέξη "ντροπή" είναι πολύ μικρή για να περιγράψει το μέγεθος της κατάπτωσής τους!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ήταν ριζοσπαστικό κι αυτήν την παράδοση συνεχίζει επαξίως. Ας βρει μιμητές και στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΣΙΠΑ ΣΤΟΥΣ 23;

Ανώνυμος είπε...

"Καθηγηταί εικοσιτρεις και τέλειωσε η πατρίς".
Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι!

Ανώνυμος είπε...

βλεπω ονομαρα που δεν περιμενα να δω.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στη μειοψηφία των καθηγητών που όχι μόνο διέσωσαν το κύρος του Τμήματος, αλλά πλειοψηφούν μαζί με εκκλησιαστικό πλήρωμα της πόλεως ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:54: το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πάντα ήταν στην πρωτοπορία του ροκανίσματος των εθνηκοθρησκευτικών μας ριζών, πλαισιούμενο από ψευτοπροοδευτικούς και θολοκουλτουριαρέους και ψευτοφωταδιστές που μας έφεραν σε αυτό το κατάντημα.

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί, δηλαδή, κύριοι, τι είναι οι καθηγηταί της θεολογίας; Ανθρωπάκια με τα παθάκια των".
Αείμνηστος Βλάσης Γαβριηλίδης, ιδρυτής και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω ονοματα που δεν περιμενα να δω, οπως του κ. Σκαλτση και του κ. Στογιαννιδη ή και της κ. Κολτσιου-Νικητα. Κριμα!

Ανώνυμος είπε...

Προς κ.Παναγιώτη Σκαλτσή: κι εσείς κε Σκαλτσή;
Αυτά σας έμαθαν στο Σωτήρα, στα κατηχητικά και τις ομάδες του οποίου θητεύσατε;
Μάλλον ΟΧΙ.
Προ καιρού είδαμε έκπληκοι να φιγουράρει η υπογραφή σας στο κατάπτυστο έγγραφο της Σχολής σας με το οποίο ούτε πολύ ούτε λίγο ζητούσατε την εκκλησιαστική "τιμωρία" των μητροπολιτών Κυθήρων και Πειραιώς επειδή διαφοροποιήθηκαν απ την ολέθρια εκκλησιαστική πολιτική του Φαναρίου!
Κατασκανδαλίσατε όσους σας γνωρίζουν!
Και σήμερα βλέπουμε πάλι την υπογραφή σας να "κοσμεί" ένα άλλο θλιβερό κείμενο!
Τι κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Η Θεολογική σχολή του ΑΠΘ είναι αυτή που έφθασε στο κατάντημα να τιμήσει τον Καζαντζάκη και το Μελίτωνα Χατζή! Μετά τι περιμένεις!

Ανώνυμος είπε...

Τί νομίζουν ότι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Η Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1933 ουσιαστικά αθώωσε τη μασσωνία με την επαινετέα εξαίρεση δύο καθηγητών της.
Είδατε σεις ποτέ να αναλαμβάνουν ουσιαστικό αγώνα κατά του οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης, του ζηζιουλογιανναρισμού κ.ά. οι πανεπιστημιακοί θεολόγοι πλην εξαιρέσεων όλα αυτά τα χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ.
ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα, αυτή τη φορά, είναι ότι αρκετοί δεν είναι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ. Αλλά με το ΝΑΙ που ψήφισαν δείχνουν πως τελικά σέρνονται πίσω από τον ΚΑΙΡΟ...

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ειληκρινά που τους είχα καθηγητές ΟΛΟΥΣ όσους έχουν υπογράψει αυτό το κατάπτυστο ισλαμολάγνο πρόγραμμα!Πλέον ως φοιτητές των αυτών των ΚΑΙΡΟσκόπων(και των φιλοΚΑΙΡΟσκοπών) θα μας βρίσκουν ανοικτά απέναντί των!Αρκετά ανεκτήκαμε την διαστροφή της Αγιοπατερικής παράδοσης μας απο ακαδημαϊκής απόψεως!ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ για αρχή αγαπητοί πατέρες και αδελφοί/ες και θα ακολουθήσουν και άλλα....http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

Aυτά διδαχθήκατε κοντά στο μακαριστό Κιλικισίου Απόστολο κυρία Δήμητρα Κούκουρα;

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξα την ιστοσελίδα του Τμήματος. Αν δεν κάνω λάθος οι 8 απουσιάζοντες είναι:

Μούρτζιος Ιωάννης (Καθ.)

Νανάκης Ανδρέας, Μητρ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου (Καθ.)

Καζαμία-Τσέρνου Μαρία (Αν. Καθ.)

Παπαδογιαννάκης Ιωάννης (Λέκτ.)

Μαγγιώρος Νίκος (Επ. Καθ.)

Κεσελόπουλος Ανέστης (Καθ.)

π. Βασίλειος Καλλιακμάνης (Καθ.)

Τσιρώνης Χρήστος (Λέκτ.)

Ανώνυμος είπε...

H απουσία των οκτώ (δεν είναι δα και μικρός αριθμός) οφείλεται σε πραγματικό κώλυμα ή σε "διπλωματική" ασθένεια; Η τελευταία πάντως δεν ταυτίζεται με την εποχιακή γρίππη και ο νοών νοείτω....

Ανώνυμος είπε...

Ανυπόφοροι έχουν γίνει οι ψευτοπροοδευτικοί πανεπιστημιακοί θεολόγοι! Έχουν εξαντλήσει την υπομονή των πιστών που αντικρύζουν το κατάντημά τους!

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Να εικάσουμε με καλό λογισμό ότι εντελώς "τυχαία" απουσίαζαν;Ή απουσίαζαν σκόπιμα διότι κατάλαβαν ότι με το ΝΑΙ τους θα ήτο Βησσαρίωνες και για να μην τα κάνουνε πλακάκια με τους ΚΑΙΡΟσκοπίτες συναδέλφους τους απουσίαζαν για να φανεί τάχα μου η"δυνατή" θλιβερή προδοτική πλειοψηφία(;!!!)
Τους κάνανε πλάτες δηλαδή, για να μην ρίχνανε λευκό και είχαμε σχεδόν 10 λευκά ,διότι θα φαινόταν ότι είναι διχασμένοι, που κατουσίαν είναι πλειοψηφικά υπέρ του ΝΑΙ και οι αποχές και το λευκό! Μόνο που θλιβερές πλειοψηφείες ουδέποτε έκαναν την αλαγή στην Ιστορία!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ για την ηχηρή άρνηση του ΟΧΙ των 6 υπέροχων αυτών ανθρώπων και δασκάλων μας!

Ανώνυμος είπε...

Ενα μπραβο στη μειοψηφια,ηοποια εχει κριτηριο ορθο και δεν συμβαδιζει ουτε συντονιζεται με τις επιθυμιες που εχουν σκοπο την υποβαθμιση του χριστιανισμου και την αναβαθμιση γενικως των αντιχριστων θρησκειων ^ ινα πραγματοποιηθουν αι επιθυμιαι καποιων ξενων κεντρων αντιθεων...ωστε ,με το περας του χρονου να επιβεβαιωθη οτι οι δογματικες διαφορες των θρησκειων δεν υφιστανται πλεον και δια αυτο ,''παρανοησαν '' οι ''φανατικες ομαδες χριστιανων'' και τις αιρεσεις και τις θρησκειες και με αυτην την στρατηγικη,να διορθωθουν ολες οι αντιθετες τασεις......_-
Δεν εχουν βεβαιως ιδεαν περι της ισλαμικης σκεψης [....] ..της ανεγερσης Τζαμιων ,με σκοπο την μονιμη εγκατασταση τους,για να συγκεντρωθουν οι οπου γης μουσουλμανοι στη χωρα μας και ετσι να Εβραιο-μουσουλμανοποιηθη η Ελλας παραδιδομενη αμαχητι στις ορεξεις των διεθνιστων .Καποιοι θα φυγουν για αλλες χωρες να βρουν την ''τυχη ''τους και οι υπολοιποι θα ειναι ξενοι στον τοπο τους.Συγχαρητηρια λοιπον κυριοι κυριοι ,εσεις που ψηφισατε υπερ του η Ελλας να μετατραπει σε μια απεραντη μπαρουτ-αποθηκη!π

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους καθηγητές που ψήφισαν την ίδρυση του τμήματος ισλαμικών σπουδών.

Πρέπει να πούμε και συγχαρητήρια στον κύριο Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Κάποιο σοβαρό λάθος πρέπει να κάνεις στους απόντες! Απουσιάζει ο Χρήστος Αραμπατζής!

Ανώνυμος είπε...

Τα μέλη ΔΕΠ που μετράω στην ιστοσελίδα του Τμήματος είναι 39.
Το σύνολο που αναφέρεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 38.
Προφανώς υπάρχει λάθος στους απόντες. Είναι 9 και όχι 8.

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Λυπάμαι για το κατάντημα των καθηγητών, υποτίθεται Θεο-λόγων. Δεν τιμούν την θέση τους και την πίστη μας όσοι ψήφισαν ΝΑΙ. Ο Θεός γνωρίζει γιατί επιτρέπει τέτοιες παρεμβάσεις του μισόκαλου. Αναρωτιέμαι πάντως τι Θεό διδάσκουν στους φοιτητές τους και τι Θεό θα διδάσκουν οι φοιτητές τους αργότερα και πάει λέγοντας.
Υ.Γ.
Να ρωτήσω κάτι όσους γνωρίζετε. Δεν είδα πουθενά το όνομα του κ. Τρίτου. Δεν ψήφιζε ή δεν είναι πλέον στη Σχολή;

Ανώνυμος είπε...

Προς 1:49: τους δίνεις συγχαρητήρια γιατί υλοποιούν τις επιταγές της Νέας Τάξης; Τότε συλληπητήρια σε σένα!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το τέλος της Ελλάδος εγγύζει. Αδελφοί γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπήρχαν οι συντηρητικοί και οπισθοδρομικοί θεολόγοι που ακόμα βιούν τα υποκατάλοιπα του Σωτήρος και της Ζωής. Ευτυχώς που υπάρχουν θαρραλέες φωνές και επιτρέπουν και την άποψη "των άλλων" και όχι μόνο των "ιδικών των". Εύγε στην πλειοψηφία που δεν πτοήθηκε απο την ισχνή μειοψηφία που με τον αδύναμο "βρυχηθμό" (βλ. "ημερίδα") προσπαθούν να επιβληθούν. Πάγια τακτική τους η "ηθική απειλή" και τοποθέτηση "ταμπελών", εννοείται οι ίδιοι τους είναι αναμάρτητοι ως φύλακες της Ορθοδοξίας!

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

O κ. Τρίτος ανήκει στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας

Ανώνυμος είπε...

Τι σου φταίει η Ζωή και ο Σωτήρας ανώνυμε των 10:21; Αν δεν υπήρχαν οι οργανώσεις δε θα υπήρχαν πνευματικοί άνθρωποι στη χώρα μας κατά το μακαριστό π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο!
Τι σόι σύγκριση είναι αυτή την οποία επιχειρείς; Μπούμεραγκ αποβαίνει κάτι τέτοιο σε βάρος σου! Εκτός κι αν είσαι ευχαριστημένος με τους σημερινούς ζηζιουλογιανναρικούς, συναξιακούς, νεονικολαίτες, φιλοκαζαντζακικούς, μεταπατερικούς-αντιπατερικούς, οικουμενιστές που συμπροσεύχονται σε παπικούς ναούς (Κωνσταντίνου και σία), καλοπερασάκηδες και συμποσιαζόμενους! Να τους χαίρεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό! Είμαι από κατατακτήριες στη θεολογική σχολή, ήταν συνειδητή επιλογή και λυπάμαι που διαπιστώνω ότι μόνο θεολόγοι δεν είναι εκεί μέσα. Μπράβο στους 6 καθηγητές που έχουν συνείδηση και κρατάνε ακόμα την παράδοσή μας.

Ανώνυμος είπε...

Προς πρώτο ανώνυμο: από τμήμα που κατευθύνεται απ τους Σταμούλη, Κωνσταντίνου και Κούκουρα κατάπτωση περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω πως για ενα τόσο σημαντικό ζήτημα πρέπει να ψηφίσουν ΟΛΟΙ. Αρα και οι 8 απόντες θα πρέπει να ψηφίσουν. Οι Πόντιοι Πιλάτοι ας λείψουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καιρός και η Σύναξη αποτελούν έλκη στο θεολογικό οργανισμό.

Ανώνυμος είπε...

το "λευκό" τί σημαίνει? δεν μπορώ να αποφασίσω??? δεν παίρνω θέση για να μην γίνω κακός??? για να τα έχω καλά με όλους/??

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΣΚΑΛΤΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

http://aktines.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2160.html
Δείτε τις φωτογραφίες και φρίξτε!
Ο αγουριδικός Βασιλειάδης, ο αντιπρόεδρος του διασπαστικού αντι-συλλόγου ΚΑΙΡΟΣ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο καθηγητής Μαγγιώρος συμπροσεύχονται με αιρετικούς στον παπικό ναό της "ασπίλου συλλήψεως" στην οδό Φράγκων 19 στη Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

http://anavaseis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2707.html
ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ) ΣΧΟΛΗΣ. Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΑΓΙΟΠΟΙΕΙ" ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ,ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4832&catid=1
Σταμούλης, Κωνσταντίνου, Κούκουρα τιμούνε το "μεγάλο"( άλλος "μεγάλος" σαν τον Αθηναγόρα)μακαριστό Χαλκηδόνος Μελίτωνα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στη Θεολογική Θεσσαλονίκης σέβεται την ελευθερία της έκφρασης Μπροστά από την εποχή της ,θυμάμαι,πριν μερικά χρόνια,επέτρεψε στους χώρους της να τελείται προσευχή των Μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών της συμπρωτεύουσας ελλείψει χώρου λατρείας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.


Υ.Γ. παντως συγχαρητήρια το blg σας που ανεβάζει όλες τις γνώμες ακόμα κι αυτές που διαφωνούν με τις θέσεις σας.

Evangelos Poniros είπε...

Ένα ερώτημα: σε εποχή αβάστακτης οικονομικής κρίσης, κατά την οποία μειώνονται μισθοί και συντάξεις, η ανεργία αυξάνεται και πανεπιστημιακά τμήματα κλείνουν, γιατί θα πρέπει ο ελληνικός λαός να πληρώσει για τη λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος; Ποιές ανάγκες θα εξυπηρετεί;
Και θα υπενθυμίσω και κάτι το οποίο μερικοί το ξεχνούν: το γεγονός ότι υπάρχουμε ως έθνος αυτή τη στιγμή, δεν το οφείλουμε στο ισλάμ, αλλά στην ορθοδοξία. Η ελληνική γλώσσα, η παιδεία και η εν γένει ελληνική ταυτότητα δεν διασώθηκαν από εκείνους που εξισλαμίσθηκαν, αλλά από εκείνους οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας άντεξαν όλες τις κακουχίες και παρέμειναν χριστιανοί ορθόδοξοι. Γι΄ αυτό η ορθοδοξία είναι για εμάς τους Έλληνες αδιαπραγμάτευτη.

Ανώνυμος είπε...

"Συγχαρητήρια στη Θεολογική Θεσσαλονίκης σέβεται την ελευθερία της έκφρασης".
Τι θέλει να πει ο ποιητής του συγκεκριμένου σχολίου;
Οτι οι μειοψηφήσαντες δε σέβονται την ελευθερία της έκφρασης;
Τι σχέση έχει η ίδρυση του επικίνδυνου από θρησκευτικής, εθνικής, πολιτιστικής και κοινωνικής πλευράς τμήματος ισλαμικών σπουδών (έτσι το ονομάζουν επίσημα) με την ελευθερία της έκφρασης; Έχουμε δηλαδή στην ανεκτικότατη χώρα μας έλειμμα ελευτερίας της έκφρασης των μειονοτήτων; Μια ματιά στη Θράκη θα σε πείσει φίλε για το αντίθετο!

Ανώνυμος είπε...

Πώς τις κατάντησαν τις θεολογικές σχολές κάποιοι! Κάποτε τις κοσμούσαν με την παρουσία τους οι χρυσάετοι της γνήσιας Ορθόδοξης θεολογίας, τώρα τις λυμαίνονται οι σαύρες του οικουμενισμού και του συγκρητισμού!

Ανώνυμος είπε...

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων αποτυπώνει τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που συνέχει τις ψυχές των ορθοφρονούντων Ελλήνων χριστιανών. Οι εικοσιτρεις τολμητίες με την άφρονα υπογραφή τους ευλόγως θεωρούνται ένοχοι προδοσίας των ιδανικών του έθνους και υπηρέτες, έστω και ανεπιγνώστως, των σχεδιασμών της Νέας Τάξης και της "πολιτικής ορθότητας". Η ιδεολογική ταυτότητα ενίων εξ αυτών τυγχάνει παγκοίνως γνωστή και ουδένα γνώστη της πραγματικότητας εκπλήσσει η συμμετοχή τους στην υλοποίηση της, από μακρού χρόνου σχεδιαζόμενης, συγκεκριμένης, εθνοκτόνου πρωτοβουλίας. Απέραντη όμως θλίψη που ταχέως μετατρέπεται σε αγανάκτηση προκαλεί η συγκαταρίθμηση μετά των προαναφερθέντων, γνωστής ιδεολογικής κατευθύνσεως προφεσσόρων, και κάποιων, κατά τεκμήριο θεωρούμενων παραδοσιακών θεολόγων, των οποίων οι υπογραφές φιγουράρουν στις σχετικές αναρτήσεις, κατασκανδαλίζοντας ικανό αριθμό σχολιαστών, των οποίων την αγανάκτηση πυροδοτούν.
Η πρόσφατη απόφαση περί εγκρίσεως της ιδρύσεως "τμήματος ισλαμικών σπουδών" εμβάλλει πολλούς συμπατριώτες μας σε σοβαρότατη ανησυχία, απολύτως δικαιολογημένη, όχι μόνο για τις απευκταίες συνέπειες από θρησκευτικής και εθνικής πλευράς αλλά και για την αλλοτρίωση των θεολογικών μας σχολών απ το πνεύμα της Νέας Τάξης.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους 23 που κάνουν κάθε προσπάθεια για να σπιλώσουν το όνομα της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Με ποιο σκεπτικό άραγε έπραξαν και τί συνείδηση έχουν? Αυτοί είναι που μεταφέρουν "τα φώτα" τους στις νέες γενιές σπουδαστών? Έχουν επίγνωση της θέσης τους και της ευθύνης τους?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ανώνυμος είπε...

Προς 14 Μαρτίου 2014 - 11:11 μ.μ.
Ο ποιητής του συγκεκριμένου σχολίου λέει πως υπάρχει και ακαδημαϊκή ελευθερία και την ξεχνάτε. Και στο πλαίσιο αυτό καθορίζεται το πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΙ της χώρας

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ . ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΝΟΣ ΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΠΟΣΙΤΟΥ ΚΤΛΠ. ΟΥ ΓΑΡ ΕΙΣΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΙ ΑΙ ΛΕΞΕΙΣ Η ΑΙ ΣΥΛΛΑΒΑΙ ΑΣ ΕΝΙΟΤΕ ΕΧΟΥΣΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ.ΟΥΚ ΑΝ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ ΕΜΟΥ ΟΤΙ ΠΡΑΟΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ . ΟΥ ΤΗ ΕΥΛΕΞΙΑ ΡΥΘΜΙΖΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ .........

Ανώνυμος είπε...


Αφήστε το Πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του. Το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα γίνει παράρτημα της "Ζωής", του "Σωτήρος".

Σ' όποιους δεν αρέσει υπάρχει και το Ποιμαντικό. Εφ΄ όσον δε οι (κατά πάντα αξιότομοι και σεβαστοί) κ.κ. Δημ. Τσελεγγίδης και Λαμπ. Σιάσος αισθάνονται καταθλιπτικά στο Τμημα Θεολογίας γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα του αειμνήστου π. Ιωάννου Ρωμανίδου και να μετακινηθούν (όπως είχε πράξει εκείνος ως μέλος ΔΕΠ του Θεολογικού) στο Π ο ι μ α ν τ ι κ ό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής; Τι ή ποιός τους εμποδίζει;

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΠΘ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα φύγουν από το Θεολογικό Τμήμα οι ορθώς φρονούντες Καθηγητές.

Θα φύγουν, αργά ή γρήγορα, όχι μόνο από το Τμήμα αλλά και από προσώπου γης οι αιρετίζοντες, οι μεταπατερικοί, οι ισλαμο-αγαπολόγοι και οι όμοιοί τους.

Ο Θεός επιτρέπει πάντα ταύτα διά τας αμαρτίας ημών. Όταν όμως Εκείνος θελήσει τότε ωσεί καπνός εκλιπέτωσαν και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΥΣ "ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ" ΑΠΘ: σας έτσουξαν αγαπητοί οι αποκαλύψεις του καθηγητή Σιάσου; Σας τσιγάρισαν; Αφαίρεσαν και το τελευταίο "φύλο συκής" απ το σάπιο σκεπτικό σας; Απαντήστε αν σας βαστάει!Αλλά εσείς "αλλοιθωρίζετε" στη Ζωή και το Σωτήρα. Για όλα φταίνε οι...οργανώσεις , κατά τα άλλα, όπως λέμε "για όλα φταίει ο...Μητσοτάκης"!
Σας έπιασε πανικός απ τις αποκαλύψεις κι απ τη σφοδρή αντίδραση που σημειώθηκε!
Τι να κάνουμε! Δεν είναι όλοι γιουσουφάκια της νέας τάξης!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ 5:51, ΠΕΣ ΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Οσοι έχουν ήθος, ενεργούντες κατά τα του Μαξίμου του Ομολογητού "Λόγος έμπρακτος και πράξις ελλόγιμος", ας ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε ο πατήρ Ρωμανίδης, ήτοι μετακίνηση απ΄ το - "οικουμενιστικό", "μεταπατερικό", "αιρετικό" - πείτε το όπως θέλετε - Θεολογικό Τμήμα στο ομολογιακό Ποιμαντικό.

Από λόγια είμαστε χορτασμένοι...

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΠΘ

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνε "ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΠΘ",
επίσης οι άγιοι Πατέρες συγκρότησαν Συνόδους και εκδίωξαν τους αιρετικούς από το Σώμα της Εκκλησίας.
Κατανοητόν;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ! ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΕΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για τη συγκλονιστική αποκάλυψη. Προσφέρετε ύψιστη υπηρεσία στον τόπο!

Ανώνυμος είπε...

http://synaxi.gr/archive/tefxos_077.php
Δε γνωρίζαμε ότι ο κ.Σκαλτσής γράφει και στη Σύναξη!

Ανώνυμος είπε...

"Ακολούθησε στη συνέχεια η εισήγηση του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρυσόστομου Σταμούλη, με θέμα «Ώστε το του Έρωτος Όνομα μη Φοβηθώμεν». Με αποσπάσματα από τα έργα του Νίτσε, του Λειβαδίτη, του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, του Ιγνατίου και του Ιωάννη της Κλίμακος φανερώθηκε ότι ο έρωτας εσφαλμένα δαιμονοποιήθηκε και έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός του Χριστιανισμού εξαιτίας της ταύτισης του με τη σεξουαλικότητα και τον ηδονισμό. Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας. Ο κ. Σταμούλης έδειξε ότι η αντιμετώπιση του μυστηρίου του έρωτα τόσο από τη μεριά της θεολογίας, όσο και από τη μεριά της Εκκλησίας, αποτέλεσε στο παρελθόν, αποτελεί και σήμερα, την αχίλλειο πτέρνα της Ορθοδοξίας, που μετά μανίας στοχεύουν -στις περισσότερες περιπτώσεις όχι αδίκως-, τα βέλη που βγαίνουν από τη φαρέτρα του σύγχρονου πολιτισμού. Ασκητικές τάσεις εντός της Ορθοδοξίας υποτίμησαν την ερωτικότητα και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αν και στην πατερική γραμματεία παρατηρούνται και εξαιρέσεις. Στην εισήγησή του αυτή ο κ. Σταμούλης μέσα από βιβλικές και πατερικές πηγές κατάφερε να καταδείξει το μυστικό σφάλμα, την απώλεια δηλαδή εκείνης της αλήθειας, που συνίσταται στην κατανόηση, πως ο έρωτας είτε θείος, είτε αγγελικός, είτε ανθρώπινος, είτε ψυχικός, είτε φυσικός, ταυτιζόμενος σαφώς με την αγάπη, αποτελεί τον κατ’εξοχήν τρόπο υπάρξεως μιας κοινότητας, που αντλεί την ύπαρξή της από τον σταυρωμένο έρωτα∙ τον Χριστό".
Σσσσσ!!!! "Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία"! Ο κ.Χρυσόστομος Σταμούλης ερωτολογεί! Αναπτύσσει το θέμα του έρωτα! Τώρα το τι λέει, "θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου"!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΘ"
(15 Μαρτίου 2014 - 10:50 μ.μ.) Καλό είναι να μη μιλάτε για ήθος, υποστηρικταί των ισλαμοφασιστών,και το κυριώτερο, να μην πιάνετε στο στόμα σας τον Άγιο Μάξιμο τον ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ! ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΤΕ ΜΑΚΡΑΝ, ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Η Πατερικη θεολογια εχει αλλο υψος 6:27 πανωστο εν λογω ζητημα.Και ειναι απλο στη θεωρια αλλα και στην πραξη ,επειδη Το Αγ.Πνευμα ερχεται βοηθος στιςαδυναμιες μας.π

Ανώνυμος είπε...

"Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας".
Αυτή την περισπούδαστη ανοησία παρήγαγε η γραφίδα του κου Χρυσόστομου Σταμούλη αναφερόμενη στον έρωτα (είναι γνωστή η εμμανής ενασχόληση κάποιων κύκλων με αυτό το θέμα. Γιατί άραγε;;;;).
Η Ορθοδοξία δεν έχει αδιέξοδα κε Σταμούλη. Η Ορθοδοξία είναι η ίδια διέξοδος απ την πλάνη και τη φθορά της αμαρτίας. Αδιέξοδο έχει το σάπιο σκεπτικό σας με αποτέλεσμα να μπουρδολογείτε προκαλώντας θυμηδία!

Ανώνυμος είπε...

Ας μετανοήσουν οι 23 και η εκκλησία ειναι έτοιμη να τους δεχθεί στην αγκαλιά της.

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι.. 23 Έλληνες Θεολόγοι Πανεπιστημιακοί είπαν ΝΑΙ στην δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών; Ο Ερντογάν κάνει τζαμί την Αγία Σοφία και εμείς στο βωμό της ανεξιθρησκίας (για την οποία ουσιαστικά μόνον εμείς κοπτόμεθα) ξεπουλάμε την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Συγχαρητήρια στον άξιο κ. Τσελεγκίδη και τους περί αυτόν ελλογιμωτάτους κ.κ. Καθηγητάς. Κρίμα για τους άλλους...
Όσον αφορά στις ανοησίες περί νεωτερισμών του Α.Π.Θ. ας γνωρίζουν ορισμένοι ότι όπως λέει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας "Η Εκκλησία μας είναι πάντοτε νέα, δεν χρειάζεται νεωτερισμούς.."

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους καθηγητές μας που ψήφισαν ΟΧΙ στη δημιουργία αυτού του τμήματος όσο για τους 23 ειλικρινά ντροπή τους. Ξαφνικά από την "Ελλαδίτσα" μας θα γίνει η πρώτη δημιουργία ισλαμικού θεολογικού τμήματος. Πολιτικό παίγνιο ; ίσως...την ίδια ώρα που ο Μπουτάρης είχε προτείνει να τοποθετηθεί το άγαλμα του Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους. Όλα συμπτώσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης και η γνώση είναι δύναμη μυαλού και ψυχής, ακόμη και για κάποιους καλούς χριστιανούς. Συγχαίρω τη νηφαλιότητα και οξυδέρκεια των 23 πλειοψηφούντων.

Και για τους εριστικούς του blog είναι καλό να ερμηνεύουμε τις πράξεις μας, προαιρετικό ανάγνωσμα Tajfel, H. (1970)

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥΣ ΝΗΦΑΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ YOU TUBE ΝΑ ΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΔΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΥΣΤΕΡΙΚΩΝ ΚΡΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΔΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΗΦΑΛΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προς μη "εριστικό" υποστηρικτή των 23: τι έχεις να πεις για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των καθηγητών Σιάσου και Τσελεγγίδη;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που νομίζω δεν έχει αναφερθεί είναι ότι, δίχως τη σωστή θεολογική-θρησκεολογική εκπαίδευση στην ανώτερη σχολή Θεολογίας, δεν μπορούν οι απόφοιτοι της να είναι του ίδιου επιπέδου επιστήμονες με αυτούς απο άλλες χώρες που μελετάνε, ως ενα βαθμό τουλάχιστον, τις άλλες μεγάλες θρησκείες του κόσμου. Σέβομαι τις σκέψεις και τους φόβους των ανθρ'ωπων που είναι κατά αυτού του ιδρύματος αλλα νομίζω ότι είναι λάθος να το βλέπετε μόνο από τη πλευρά της πίστεως και να μην καταλαβαίνεται πως είναι σημαντικό για το πανεπιστήμιο να εχει ισάξια πτυχία με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Ενας Θεολόγος δεν είναι μόνο γνωστης της δικής του Θρησκείας αλλα πολλών και μελετάει τις Θρησκείες ως κομμάτια κοινωνιών και πολιτισμών, όχι μονο ως απόλυτες αλήθειες. Η Θεολογία ειναι ακαδημαική επιστημη.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή!Ο Θεός να συγχωρέσει όσους φήφισαν ΝΑΙ και να ελεήσει όσους ψήφισαν ΟΧΙ.Αυτός ο εκσυγχρονισμός και η δήθεν "μεταπατερική διδαχή" θα μας κάψουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρευτείτε επιτέλους θρησκόληπτοι μικροαστοί. Στα πλαίσια της ανεξηθρησκείας ΠΡΕΠΕΙ να δίνεται δικαίωμα σε κάθε μελέτη. Τι φοβάστε δηλαδή;ότι η γνωριμία με κάποια άλλη θρησκεία θα σας κλέψει πιστούς;Μιλάμε για επιστήμη όχι προσηλυτισμό. Και όταν πρόκειται για επιστήμη η μελέτη πρέπει να είναι επί παντός επιστητού. Έλεος με την ψευτιά σας. Κανείς σας δεν είναι χριστιανός με την αγνή έννοια.Μιλάτε για τσίπα, εγώ λέω πως εσείς θα ντρέπεστε. Κρατάτε από μια πέτρα στο χέρι έτοιμοι να την πετάξετε, εσείς καλοί χριστιανοί, που νοιάζεστε για θέματα μελέτης και όχι για τον συνάνθρωπο σας. Κλειστείτε στα σπίτια σας, αφήστε έξω τον άπορο. Κλείστε τα αυτιά σας σε ο, τι δυσάρεστο συμβαίνει γύρω σας, μην νοιάζεστε για όσους πεθαίνουν, για όσους υποφέρουν, για όσους αδικούνται. Αλλά όταν προκύπτει παρόμοιο θέμα με αυτό του τμήματος ισλαμικών σπουδών, τότε τρέξτε να κατηγορήσετε, να δείξετε πόσο εν Χριστώ άνθρωποι είστε , υπερασπιζόμενοι τη θρησκεία σας. Σας σιχάθηκα υποκριτές.

Evaggelos Ntounas είπε...

επικαιρα οσο ποτε τα λογια του κολοκοτρωνη
φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους.αυτα και τιποτε παραπανω

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά εμάς του φοιτητές δεν μας ρωτησαν!!!! Αν μας ρωτούσαν ο μεγαλαλητερος βαθμός θα ήταν του ΟΧΙ!
Ευγε! Σε αυτούς τους έξι καθηγητές τον Σιασο τον έχω καθηγητή μου και νιωθω περήφανη για τον καθηγητή αυτόν! Για την αμοιρηδου την Κούκουρα την κολτσιου και τον γκουτζιουδη που τους είχα 1 έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάνε να τους στείλεις ένα μπουκέτο με λουλούδια και να προσκυνησεις τον αλαχ τρομάρα σου!εμπρός! Προδότη!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία πάνε και έχει λοιπόν και κάνε παρέα με αυτούς! Σε πληροφορω πως και εσύ και οι καθηγητές που ψυφησαν ΝΑΙ θα το φάτε το κεφαλι σας γιατί εδώ δεν έχει να κάνει με κόμμα αλλά με τους ίδιους τους μουσουλμάνους που πρόκειται με μια στραβη να σας καθαρίσουν! Ξερετε ότι κυνδινευει ή Ελλάδα;;; hellooo???? Και ποιους θα βαλουμε ρε μεσα αυτούς που 18 Αυγούστου του 2015 στην Χειμάρα κατέστρεψαν τα πάντα τον ναό του Αγίου Αθανασιου έχοντας πεταμενη την εικόνα της Παναγίας ;;;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)