31/5/14

Θρησκευτική εορτή με εκκλησιασμό των μαθητών και εκδηλώσεις και όχι αργία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Προς το Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα ορίζει τη λειτουργία των σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι διακοπές των Χριστουγέννων θα τελειώνουν στις 6 Ιανουαρίου και επομένως καταργείται η αργία της Σύναξης του Προδρόμου. Να σημειωθεί ότι παλαιότερα η ημέρα αυτή, η 7η Ιανουαρίου, ήταν εργάσιμη ημέρα.
Για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, την 30η Ιανουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως υιοθετεί τα αιτήματα τόσο της Ιεράς Συνόδου όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.
Το σχέδιο του Υπουργείου προβλέπει ότι η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
Η σχετική απόφαση έχει πάρει το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να λάβει ΦΕΚ εντός της εβδομάδας.
Δείτε σχετικά:

Επιστολή Ιεράς Συνόδου προς τον Υπουργό Παιδείας για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Επιστολή ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Η ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και τη φημολογούμενη κατάργηση αργιών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς θα μπουν επιτέλους κάποια πράγματα σε τάξη …. Ας το καταλάβουμε όλοι η ημέρα των τριών Ιεραρχών είναι γιορτή και όχι αργία… Αγαπήσωμεν Αλλήλους

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)