31/7/14

Κοινή δήλωση από τους Μητροπολίτες της Θράκης υπέρ της ίδρυσης του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

Στην ιστοσελίδα Αζινλίκτσα με πανηγυρικό τρόπο δημοσιεύετε η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Ζωηφόρος η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης, έχει σταλεί ήδη από την 7η Μαΐου 2014 προς τον Πρόεδρον του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομον Σταμούλην.

azınlıkça online 19.07.14
Οι Μητροπολίτες της Θράκης πραγματοποίησαν μια κοινή δήλωση που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων, ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊανουπόλεως Άνθιμος και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός με την κοινή δήλωση τους τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών που σχεδιάζει να ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την σκεπή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η κοινή δήλωση που μεταφράστηκε στην τουρκική από την ομάδα του Αζινλίκτσα και φέρνει τις υπογραφές των Μητροπολιτών της Θράκης έχει ως εξής:
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την Λειτουργία στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα  «Κατευθύνσεως Μουσουλμανικών  Σπουδών»  είναι σημαντική και βρίσκει ανταπόκριση στην αρχική μας θέση, η οποία, μέσα στο όλο ποιμαντικό μας έργο, προσβλέπει στην επικοινωνία και εποικοδομητική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη. Η μακρόχρονη συμβίωση μεταξύ των αυτοχθόνων χριστιανών και μουσουλμάνων εδώ έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες   και   ανθρώπινες   επικοινωνίες,   δείγματα   αλληλοσυμπάθειας   και ανθρωπίνων σχέσεων πού προάγουν την έννοια του «προσώπου». Η αξιοποίηση όλου αυτού του ιστορικού βιωματικού πλούτου δύναται να προσφέρει πολλά σε ακαδημαϊκό και πανανθρώπινο επίπεδο και να αναδείξει ευρέως τις μακραίωνες αυτές σχέσεις πού μαρτυρεί η περιοχή σε καιρούς χαλεπούς. Ελπίζουμε ότι η επιστημονική  κατάρτιση   επί  θρησκευτικών   ζητημάτων  και  πολιτισμού   των μουσουλμάνων διδασκάλων και θεολόγων,  εντός του κοινού  θησαυρού,  της πνευματικής  και   ιστορικής  κληρονομιάς  του   τόπου   μας,   θα   έχει  ευμενείς επιπτώσεις για όλους και θα προωθήσει την καλλιέργεια και το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων μας. Ως ποιμένες της Εκκλησίας πού υπηρετούμε τη διδασκαλία της Ευαγγελικής Αγάπης, βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου χαραγμένη την εικόνα του Θεού.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός,
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων,
Ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊαναουπόλεως Άνθιμος 
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ επρεπε να μπει στις σχολες αυτες οι δαιμονοθρησκειες;δεν υπηρχαν και υπαρχουν εχω μαθει απο μουσουλμανους υπογεια και ενοικιαζομενοι χωροι οπου ομιλουν για αυτες οι ιμαμηδες τους;Πρεπει ντε και καλα να προωθουμε αυτες για να εχουμε καλες σχεσεις;Να μοιραζουμε κορανια ,παλι για το καλο των σχεσεων λεγοντας τα και αγια;
Αντι δηλαδη να διορθωσουμε και την πολιτεια την υποβοηθουμε στα καταστροφικα της σχεδια;
Οι σχεσεις με τους μουσουλμανους της Θρακης εχουν σαν προεκταση να τους υποβοηθησουμε να παραμεινουν μουσουλανοι και να ανοιξουμε και σχολες δαιμονικες επιβραβευοντας την θρησκεια τους και χαριν της ετεροτητας;Για να πανε και δικα μας τεκνα να μαθουν τι εστι ισλαμ;Και να επηρεαστουν απο αυτα;Οταν γινεται μια ομιλια απο τους πεντηκοστιανους...ομιλια και μονον τρεχουμε στις ανακοινωσεις.Αυτο που θα εγκαθιδρυθει η αλλοπιστια και αλλοφροσυνη μεσα σε σπουδες θεολογικες ορθοδοξες,εκει δεν χρειαζεται να γινει αφυπνισις; Κι εχουμε και την πολιτεια να συνεργαζεται ριχνοντας την ευθυνη και μονον στην ιεραρχια.Και ουχι μονον αλλα σπερνει και λογισμους στο πληρωμα,μπας και κανουμε λαθος;αφου το ζητα η ιεραρχια; Για να πιστεψουμε και ετσι σμικρυνουμε και το αμαρτημα της συσσωμης προσπαθειας,να τους εναγκαλισουμε ευχαριστως και πιο πολυ με το να γινουμε ευλογητες της θρησκειας τους;;;Και ετσι με αυτες τις συνεργασιες πολιτειας και εκκλησιας ευκολυνουμε τον κρημνισμον των και παρακινουμε και τα δικα μας παιδια να σπουδασουν σε αυτα ..και γινονται οι λογισμοι μας ψευδοπροφηται οι ιδιοι,σμικρυνοντες το αμαρτημα και λυκοι αρπαγες αφου θεωρουμε το κακο καλο...ακολουθουντες και τα αλλα που συμβαινουν και τους νομους για τους γαμους των ομοφ/λων,τον αντιρατσιστικο νομο και αλλους αντιχριστους νομους ,οπως και τον οικουμενισμο...για να νομιμοποιηθη η ασεβεια;;;Πολυ ευχαριστως!Το ποιμνιο εμιλησε και αμαρτια ουκ εχει!Και επειτα ομιλουμε περι προσευχης και ευχης και παρρησιας τω Θεω, οπου ο αγιος Μαρκος μας διδασκει ''μνημη Θεου,πονος καρδιας ΥΠΕΡ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ γινομενος.''...
Δεν θα ξαναμιλησουμε πια για αυτα.
Χρονος χαμενος!Συγχωρηστε μας!

ειρηναιος σολωμος είπε...

Ευτυχως που υπαρχουν και ιεραρχες που φερονται ως ποιμενες ολων ανεξαρτητως - και οχι σαν εθνικισταρχες... Θα λυσσαξουν, βεβαια, οι κατα τ' αλλα "ανοιχτοκαρδοι" χριστιανοι, αλλα τι να κανουμε, εξεστι φαρισαιοις ασχημονειν!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τι, αληθώς, εννοείς αγαπητέ... "σολωμέ" όταν γράφης "ως ποιμένες όλων ανεξαρτήτως"; Ανήκομεν άπαντες εις την μιαν παγκόσμιον θρησκείαν του αντιχρίστου και δεν το έχουμε λάβη είδησιν; Διατί δεν στέλλεις τας απόψεις σου εις τους μουσουλμάνους της Θράκης ημών, ισχυριζόμενος ότι οι θρησκευτικοί ηγέται των μουσουλμάνων δεν είναι οι ψευδομουφτήδαι αλλά οι (λέγουμε τώρα) ορθόδοξοι χριστιανοί ιεράρχαι, δια να γελάση άπας κατηφής και λυπημένος, να ιδούμε τι απάντησιν θα λάβης! Ωραία καπελώνετε εις την δαιμονικήν φαντασίαν υμών, εσείς της πανθρησκείας, του οικουμενισμού και του θρησκευτικού, κομμουνιστικού τύπου, διεθνισμού, τας ετέρας θρησκείας, αλλά ουδείς εκ των αλλοθρήσκων ή ετεροθρήσκων σας δίδει ουδεμίαν σημασίαν εις τα φαντασιώδη όνειρα υμών. Αν αγαπάς αληθώς αδελφέ τους μουσουλμάνους λάβε δέκα ή είκοσι εξ αυτών εις την οικίαν σου και αν έχουσι επιθυμίας, δώσε τας αδελφάς ή τας θυγατέρας εις αύτους. Ειδάλλως, εάν ομιλείς εκ του ασφαλούς, σου επιστρέφεται ο χαρακτηρισμός σου, του ασχημονών φαρισαίου, αποδεδειγμένως! Ο Άγιος, Τριαδικός Ύψιστος Θεός ας ελεήσει ημάς, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα...!!!! Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό !!!
Θαυμάσαμε τους "σοφούς" Ιεράρχες της ακριτικής Θράκης μας, να μιλούν ως άσοφοι Ποιμενάρχες.Αν σεβαστοί μου Πατέρες ,δω ανάλογες κινήσεις σε μουσουλμανικό χώρο να σας αποδώσω τα εύσημα.Πείτε μου ,συναγωνιούντες χρήστες της "Κατάνυξης": πού στον ισλαμικό κόσμο ιδρύονται πανεπιστημιακές έδρες Ορθοδόξων σπουδών ;.....πού σε ισλαμικά καθεστώτα κτίζονται χριστιανικά σχολεία ;......πού αναγείρονται κρατική ή και ιδιωτική τη δαπάνη ελληνο-ορθόδοξοι ναοί ;.....πού επιτρέπει ο Αλλάχ τους, ιμάμηδες και μουφτήδες,οι ιερείς και το ιερατείο τους να διευκολύνουν ή να παροτρύνουν τους χριστιανούς και δη τους Ορθοδόξους για ανάλογες κινήσεις ;
Με τι αγαπολογίες και αγαπησιάρικα μας υπνώνουν οι εν υπνώσει Επίσκοποί; Αυτοί που θα έπρεπε να αγρυπνούν και να ορθώνουν υψηλότερα το φρόνημά τους από τα ανάστημά τους.....Αλλά για τι ανάστημα να μιλήσουμε όταν πρόκειται για οσφυοκάμπτες ...Και εννοείται πως το γόνυ ΔΕΝ το κλίνουν στον Δεσπότη Χριστό.
Εύχομαι και προσεύχομαι οι τέσσερεις Θρακιώτες ερωτοτροπούντες με οικουμενιστικά ανοίγματα Ιεράρχες ,να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα πριν μας βρει καμμιά λαχτάρα και χρειαζόμαστε διαβατήριο και βίζα για να πάμε εμείς εκ του ελληνικού νότου ...να προσκυνήσουμε τη Δεξιά τους.
Κλεονίκη.

Ανώνυμος είπε...

"Εθνικιστάρχες"! Άλλος νεολογισμός κι αυτός! Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου απ τους ψευτοπροοδευτικούς κύκλους!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ στο σχολείο διδάχτηκα οτι
και επι τουρκοκρατιας οι πατριαρχες
βλ.Γρηγοριος Ε΄ηταν κατατην επαναστασασης λογω προνομοιων
καλο θα ητανε να ανοιξουν ορθοδοξα χριστιανικα σχολειο στην τουρκια και σε αλλες μουσουλμανικες χωρες οπως και η σχολη της χαλκης και οχι την καλη θεληση μονοπλευρα
Επισης εχω μια απορια:θα διδασκοντε και πως να ¨σφαγιαζοντε οι απιστοι¨διοτι το ισλαμ μονο αυτο κανει βλ β.ιρακ-αφγανισταν-
η θα διδασκοντε πως να βιαζουν και να σκοτωνουν παιδια.
προτειμω να πληρωνω φορους να τους διδαξω ελλαδα-ορθοδοξια-ανθρωπια και πολιτισμο
Ποσο ποιο χαμηλα θα μας ριξετε ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕς?????

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)