22/8/14

Ο διορισμός των διοριστέων ΑΣΕΠ 2008 είναι προϋπόθεση για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Τι θα γίνει με το διαγωνισμό ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών;
Είναι στις προθέσεις αλλά δεν έχει δρομολογηθεί
Το Υπουργείο Παιδειας επιθυμεί να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να πληρούνται μια σειρά προϋποθέσεων.

Το Υπουργείο πρέπει να διορίσει τους 439 εναπομείναντες διοριστέους του διαγωνισμού του 2008, γιατί, όπως μας αναφέρθηκε και από κύκλους του Υπουργείου, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις ενώ υπολείπονται να διοριστούν εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008.

Επίσης, είναι αναγκαίο να ανατραπεί το 1/10 στην εκπαίδευση, γιατί όπως έχει υποστηρίξει ο Υπουργός Παιδείας, δεν πρόκειται να κάνουν έναν διαγωνισμό για ελάχιστες θέσεις που θα διεκδικηθούν από χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε ότι είναι στις προθέσεις ο διαγωνισμός και ότι δεν έχει δρομολογηθεί. Ωστόσο, υποστήριξε ότι χρειάζεται αγώνας για την υλοποίηση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Παιδείας, είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ημερομηνίες υλοποίησης, αριθμό θέσεων, από τη στιγμή που δεν είναι καν γνωστό αν θα ανατραπεί το 1/10. Ο Υπουργός Παιδείας σε σημερινή του συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ επεσήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη της ανατροπής του 1/10 και τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να πεισθούν οι δανειστές για προσλήψεις, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να ισχύει πλέον το 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας, σε χθεσινή του συνέντευξη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη σχολική χρονιά, όπου θα έχουμε επιπρόσθετες συνταξιοδοτήσεις που, σε συνδυασμό με τις μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, καθιστούν επιτακτική την ανατροπή του 1/10.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)