25/2/15

Θέματα Εκκλησίας – Πολιτείας απασχόλησαν Αρχιεπίσκοπο και Υπουργό Παιδείας

Θέματα Εκκλησίας – Πολιτείας απασχόλησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή.
Πρόκειται για την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Υπουργού Παιδείας στον Αρχιεπίσκοπο και τον υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την θεσμοθέτηση ειδικής επιτροπής που θα ασχολείται με θέματα σχέσης Εκκλησίας - Πολιτείας.
«Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική πρώτη γνωριμία με τον Αρχιεπίσκοπο και είναι μεγάλη τιμή για μένα και το Υπουργείο» δήλωσε ο Υπουργός και προσέθεσε πως «ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας άνθρωπος σοφός που επιτρέπει να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος. Έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή Πολιτείας - Εκκλησίας σε υψηλό επίπεδο, για να συζητά συστηματικά θέματα που θα προκύπτουν και θα την ενεργοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό βάζοντας σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος».
«Είμαι χαρούμενος που δέχτηκα την επίσκεψη του Υπουργού μας, όλοι είναι Υπουργοί μας, αλλά κατεξοχήν Υπουργός μας είναι ο Παιδείας». Δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες, τις γνώσεις και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου. Δόθηκε ευκαιρία να κάνουμε μία γενική επισκόπηση γύρω από τα θέματα Εκκλησίας Πολιτείας, θέματα που μας απασχολούν. Ήταν η πρώτη συνάντηση, θα ξαναβρεθούμε και θα τα συζητήσουμε, αλλά θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζονται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)