7/5/15

Κύπρος: H Βουλή κλείνει τα καταστήματα τις Κυριακές

Κύπρος: H Βουλή κλείνει τα καταστήματα τις Κυριακές
Μανώλης Καλατζής
Τα καλοκαίρια τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές στις περιοχές Αγίας Νάπας, Πρωταρά, Πόλης Χρυσοχούς, Λατσιού, στη παλιά Λευκωσία, στον κόλπο των Κοραλίων και στη Πέγεια

Η Ολομέλεια της Kυπριακής Βουλής ψήφισε την πρόταση νόμου των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι) για να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές αφού προηγουμένως υπερψήφισε τροπολογίες με εξαιρέσεις.
Τα καλοκαίρια τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές στις περιοχές Αγίας Νάπας, Πρωταρά, Πόλης Χρυσοχούς, Λατσιού, στη παλιά Λευκωσία, στον κόλπο των Κοραλίων και στη Πέγεια.
Οι περιοχές αυτές θεωρούνται τουριστικές. Επιχειρηματίες έχουν προειδοποιήσει ότι θα απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους με την κατάργηση της εργασίας τις Κυριακές, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από τους Δήμους Πάφου, Λεμεσού και Λάρνακας που δέχονται πολλούς τουρίστες αλλά δεν περιλαμβάνονται στις τουριστικές περιοχές που θα λειτουργούν τα καταστήματα και Κυριακές.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι με το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ισχυροποιηθούν οι οικογενειακοί δεσμοί καθώς θα βρίσκουν χρόνο οι οικογένειες για να ασχοληθούν με τα θέματα τους.
Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)