27/9/15

Σφοδρή αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά


 

Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, σχολίασε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Δεν είναι του υπουργείου (σημ. η ενέργεια), αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε αναφερόμενος στην κυρία Αναγνωστοπούλου ο κ.Ιερώνυμος, αμφισβητώντας εάν  έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του…  Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» επεσήμανε καυστικά.
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε πως το σημερινό Σύνταγμα καθορίζει και την πορεία της χώρας και το είδος της παιδείας που ακολουθείται. «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε» κατέληξε ο κ.Ιερώνυμος, που είναι η πρώτη φορά μετά τις πρόσφατες εκλογές που παρεμβαίνει δημόσια, σχολιάζοντας ενέργειες κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτη κ.Μακαρίου, όπου το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησε την φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος. Σήμερα το πρωί ο ίδιος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στη θέση Παπαδοπούλες στην κορυφή του Μπέλες, λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Βουλγαρία. Το παρεκκλήσι κτίστηκε με δαπάνες του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, ως εκπλήρωση τάματος όταν το 1962 υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο ίδιο ακριβώς σημείο και σώθηκε από βέβαιο θάνατο μετά από έκρηξη χειροβομβίδας.
Πρώτο ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

το πρώτο μέλημα της κυρίας ήταν τα Θρησκευτικά! Δεν έχει πάρει είδηση ότι τα σχολεία διαλύονται, το σύστημα καταρρέει, οι μαθητές έχουν αποθηριοποιηθεί, πεινάνε, λιποθυμούν και η κυρία ασχολείται με το "πρώτο θέμα της θητείας της δηλ. τα θρησκευτικά. Μπράβο!! αυτό θα πει ενδιαφέρον για την παιδεία!! Μήπως ο κύριος Πρωθυπουργός θα πρέπει να καθαρίσει και το υπουργείο θρησκευμάτων από άθρησκους υπουργούς;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Να χαίρονται τας αγκαλιάς και τους μεγάλους ασπασμούς με τον Τσίπραν και με έτερα εκκλησιομάχα και αντορθόδοξα στελέχη του σύριζα ο αρχιεπίσκοπος και εις έτερος ικανός αριθμός ιεραρχών... Αδελφοί, ο στόχος δεν είναι η κατάργησις του μαθήματος των θρησκευτικών αλλά η αντικτάστασίς του εκ του ητοιμασμένου προ πολλού "καιρού", μαθήματος της θρησκειολογίας. Σας τα έχω γράψη εδώ και χρόνια. Το μνημόνιον και η δήθεν οικονομική κρίσις είναι τεχνητή, προκειμένου να "εξευρωπαϊσθούμε" δηλαδή να εκφραγκιστούμε οικειοθελώς... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Ο μέγας φιλόσοφος Πλάτων στο έργο του "ΝΟΜΟΙ" γράφει ότι οι άθεοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (Πλάτωνος Νόμοι 909Α). Ώριζε δε όπως το Ανώτατο Συμβούλιο των αρχόντων της πόλεως, το και "νυκτερινόν συμβούλιον" καλούμενο, καλεί αυτόν που παραπλανήθηκε στην αθεία και προσπαθήσει διά της πειθούς να τον επαναφέρει στη θεοσέβεια. Αν εκείνος επιμένει στην αθεία του τότε οι ανώτατοι άρχοντες υποχρεούνται να τον καταδικάσουν σε θάνατο.Ουδείς πολίτης μπορούσε να αναλάβει κάποιο πολιτικό αξίωμα εάν τυχόν είχε ΚΑΠΩΣ κλονισθεί ο οφειλόμενος απ την πλευρά του σεβασμός στα θεία και μάλιστα προς τη θεά Αθηνά.
Ένας χριστιανός, βεβαίως, κάθε άλλο παρά επικροτεί την εις θάνατον καταδίκη των αθέων. Μία τέτοια προσέγγιση απ την πλευρά του συνιστά , αναμφιλέκτως, άρνηση της ουσίας της χριστιανικής διδαχής. Και αυτή ακριβώς η διαφορά στις δύο προσεγγίσεις του εν θέματι ζητήματος καταδεικνύει πανηγυρικά την υπεροχή της Θεόθεν αποκαλυφθείσης αληθείας εν σχέσει προς την πλατωνική συλλογιστική.
Δεν μπορούμε όμως επ ουδενί να αγνοήσουμε την τεράστια σημασία την οποία απέδιδαν τα μεγάλα πνεύματα της αρχαιότητας στη θρησκευτική-μεταφυσική θωράκιση αρχόντων και αρχομένων. Μία θωράκιση που αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη και ουσιωδέστατο όρο συγκροτήσεως και υπάρξεως της κοινωνίας.
Η αθεία χαρακτηρίζεται ως πλάνη και ο άθεος ως παραπλανηθείς. Σήμερα κάποιοι δυστυχείς επαίρονται για την αθεία τους που δεν αποτελεί μονάχα πλάνη αλλά και καραμπινάτο παραλογισμό, τον κατ εξοχήν παραλογισμό. Και επιδιώκουν οι άθεοι να παρασύρουν στην ολέθρια και πνευματοκτόνο πλάνη τους και την ελληνική νεολαία με το δηλητήριο που παντοιοτρόπως διοχετεύουν σ αυτή, κυρίως διά της υπ αυτών καταλήψεως του ιερού οχυρού της Παιδείας, ιδίως απ τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, οπότε ο εν πολλοίς δικαιολογημένος αντιχουντισμός μεταλλάχθηκε σε επιχείρηση καταδαφίσεως του τριπτύχου "ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΤΡΙΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ",του αισχρώς και ελεεινώς διαβληθέντος απ τον εσμό των ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων που λυμαίνονται τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια και οι οποίοι έχουν τραφεί "ιδεολογικώς" με τα μαρξιστικά περιττώματα.
Τώρα τους πείραξε αυτούς τους κυρίους και κυρίες και το μάθημα των Θρησκευτικών. Γι αυτό και λύσσαξαν να το υποβαθμίσουν. Δεν κοιτάνε το χάλι του Παντείου Πανεπιστημίου όπου κάποιοι ομοιδεάτες τους, ως επί το πλείστον,εθνομηδενιστές προφέσσορες ξερνούν συνεχώς τα ανθελληνικά-εθνοαποδομητικά βοθρολύματά τους διαστρέφοντας ιδεολογικά τη νέα γενιά!
Τι έχουμε να δούμε ακόμη αδελφοί!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αφού γενικά οι περισσότεροι στην κυβέρνηση άθρησκοι είναι.

Ανώνυμος είπε...

η παρεμβασις του αρχιεπισκοπου οπως και αλλοτε στερειται του δυναμισμου και της
αφυπνισεως των κοιμωμενων χριστανων ΩΡΑ ΗΜΑΣ ΕΞ ΥΠΝΟΥ ΑΝΑΣΤΗΝΑΙ...........
ΜΑς ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)