24/2/16

Η Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει κείμενο της Ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης

Η Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει κείμενο της Ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Μετά την πρόσφατη αντίδραση του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου σχετικά με κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, μια ακόμη διαμαρτυρία έρχεται από την Γεωργία.

Συγκεκριμένα ο Καθολικός Πατριάρχης Τιφλίδας και πάσης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία για έγγραφο της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας, σε πρόσφατη συνεδρία της απέρριψε το κείμενο: «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικό κόσμο».
Τέλος να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας έχει εκφράσει ενστάσεις και παράπονα, και για άλλα έγγραφα της Μεγάλης Συνόδου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην επαναπαύασθε σημαντικό μεν εάν έγινε όπως αναφέρεται,αλλά όχι σίγουρα αποτρεπτικό, διότι οι Οικουμενιστές και οι φίλοι τους θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και τέχνασμα για να παιτύχουν το σκοπό τους, άλλωστε αυτή η Μεγάλη Σύνοδος κυρίως γιαυτό ουσιαστικά έγινε για να περάσει ένα κείμενο σαν αυτό της Ε΄Προσυνοδικής Διάσκεψης που νομιμοποιεί την Οικουμενιστική τους πορεία. Τώρα που έφθασαν στο παρα πέντε του σκοπού τους δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουν

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)