3/3/16

Τρίτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Μάρτιο

image with the sign of the Greek ChurchΣυνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως ενέκρινε την υποβληθείσα πρόταση της Ειδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος περί διοργανώσεως του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου αποτελουμένη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανό, Νικαίας κ. Αλέξιο, Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής των προσφύγων στον Πειραιά μεταφέροντας την αλληλεγγύη και την συμπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στους χειμαζόμενους αδελφούς μας. Σήμερα, σε μία από τις επανειλημμένες δράσεις της η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ διένειμε στους πρόσφυγες του κέντρου υποδοχής τρόφιμα και χρηματοδότησε τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Δ.Ι.Σ., τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Το πρώτο θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι Συνοδικοί Αρχιερείς είναι το αιρετικό και αντίχριστο περιοδικό "Θεολογία" το οποίο εκδίδεται ..."εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου"! Ας καταλάβουν ότι αυτό το γεγονός τους προσβάλλει βάναυσα. Στην ουσία, αυτός που το εκδίδει είναι ο άθεος Αρχιεπίσκοπος και η οικουμενιστική σφηκοφωλιά που τον περιβάλλει. Η ευθύνη των μητροπολιτών ενώπιον του Θεού είναι τεράστια: Όλα τα τεύχη αυτού του κατάπτυστου εντύπου πλημμυριζουν από Οικουμενισμό. Είναι αδιανόητο, εξωφρενικό και εξοργιστικό το ότι όλοι οι ιερείς της Ελλάδος "κατηχούνται" στην αίρεση του Οικουμενισμού απ' αυτό το μίασμα που, μάλιστα, εκδίδεται με χρήματα που κατακρατούνται από το μισθό τους! Πώς οι Συνοδικοί Αρχιερείς επιτρέπουν στον κ. Ιερώνυμο να τους καπελώνει;

Βασίλης Κερμενιώτης,
Ιερά μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)