13/4/16

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: H παρουσία του Πάπα στη Μυτιλήνη θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα

«H επίσκεψη του Πάπα το Σάββατο στη Μυτιλήνη είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν δράση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο «Έθνος», εν όψει της ιστορικής συνάντησης των προκαθήμενων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας το Σάββατο στη Λέσβο.

Το ταξίδι αυτό πρόσθεσε «πρέπει να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων. Να είναι ένα λιτό ταξίδι, όπου ο Πάπας θα έρθει για τρεις ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό και στη συνέχεια οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα φάμε με τους πρόσφυγες και θα πούμε δύο λόγια ο κάθε ένας μας».
Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πρόσθεσε ότι «Η πατρίδα μας είναι σε πολύ δύσκολη θέση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα και αυτήν τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε και το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Είναι δύσκολο πρόβλημα. Θα περίμενε κανείς η Ευρώπη να είναι πιο ευαισθητοποιημένη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί έχει μεγάλη ευθύνη γι όλα αυτά που γίνονται.
Επομένως, μέσα στα όπλα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εμείς, είναι η ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και του κόσμου. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Με έναν λόγο χωρίς να έχει πολιτικές ρίζες μέσα και σκοπιμότητες. Νομίζω ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι σε θέση αυτό να το πετύχουν», τονίζει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα η παρουσία του αιρεσιάρχη στο νησί! Το εκκωφαντικό μήνυμα της πλήρους υποταγής της Εκκλησίας της Ελλάδος στα κελεύσματα του οικουμενιστικού συγκρητισμού και της "πολιτικής ορθότητας"! Όλα τελικά θυσιάζονται στο βωμό της επικοινωνιακής "λογικής"! Και κάποιοι "παραδοσιακοί" μητροπολίτες, μέλη της ΔΙΣ, "εποίησαν την νήσσαν" σχετικώς! Σηκωθείτε από τον τάφο μακαριστοί Φλωρίνης Αυγουστίνε και Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιε και ηγηθείτε καινούριων αντιοικουμενιστικών αγώνων! Με τους σημερινούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο συμβιβασμούς και ήττες μπορεί να περιμένει κανείς!
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)