21/9/16

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία για τα Θρησκευτικά

Απάντηση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ για τα Θρησκευτικά
«Με μικροκομματικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, η ΝΔ παρεμβαίνει στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Δέσμια των πιο συντηρητικών, ακόμα και φονταμενταλιστικών, αντιλήψεων, υποχωρεί ακόμα και από τη δημόσια δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, ότι πρέπει να αλλάξει το μάθημα. Επιχειρεί να μετατρέψει ένα θέμα αμιγώς παιδαγωγικό, σε θέμα θρησκευτικής διαφοράς, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, κατά τη συνήθειά της, και σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας. Ευσεβείς πόθοι!
Σε μια δημοκρατική πολιτεία, οι ρόλοι των θεσμών είναι σαφείς. Την ευθύνη για την Εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία, η οποία διαλέγεται με όλους τους αρμόδιους φορείς. Για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών υπήρξε τριετές πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας σε πολλά σχολεία, αλλά και πολύμηνος διάλογος του αρμόδιου φορέα, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την Εκκλησία.
Θα περίμενε κανείς η ΝΔ να μην κατασκευάζει αφορμές για να δημιουργήσει άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις εις βάρος της Εκπαίδευσης, αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε από μάθημα Ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών, και βεβαίως της Ορθοδοξίας. Υποστηρίζει την ανάγκη του ουδετερόθρησκου σχολείου, που απορρέει από τη συνταγματική αρχή της ανεξιθρησκείας στη χώρα μας.»

1 σχόλιο:

Χαρις είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μας θεωρεί όλους χαζούς. Μόνο αυτοί είναι οι έξυπνοι. Επιχειρούν να καταστρέψουν κάθε ορθόδοξο εκκλησιαστικό στίγμα, απο την παιδεία και την ζωή του νεοέλληνα, και ταυτοχρόνως μας καθηςυχάζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απο αυτά τα τραγικά που ακούγονται. Ζυριζάκια, βρίσκεται και τα λέτε. Βρίσκεται σύνοδο άφωνη και κοιμωμένη. Αλλά έρχεται η ώρα που τα θέματα θα τα πάρουμε στα χέρια μας εμείς οι απλοί παπάδες, που δεν έχουμε φακέλλους και μπορούμε να μιλάμε και να πολεμάμε. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)