21/9/16

ΑΝΕΛ: "Καμία αλλαγή στα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν είναι δόκιμη"

Στηριζόμενοι στο Άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι:»…η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθόδοξων μαθητών της χώρας μας, γίνεται κατά τη χριστιανική διδασκαλία».
Στηριζόμενοι σε σειρά αποφάσεών του ΣτΕ, όπως η 2176/98
η οποία αναφέρει πως «…η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης είναι συνταγματική επιταγή δεσμευτική τόσο για την Πολιτεία όσο και για τον αποδέκτη αυτής μαθητή Χριστιανό Ορθόδοξο που συμπράττει στην υλοποίησή της».
Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση 115/2012 του Δ/κου Εφετείου Χανίων η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτική».
Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη θέση του Χριστιανισμού στην παγκόσμια ιστορία αλλά και την αλληλεπίδρασή του με την παράδοση του τόπου μας».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Υποστηρίζουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προστασίας της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης δεν αντιτίθεται στις απαιτήσεις του πλουραλισμού, της πολυφωνίας και της πολυπολιτισμικότητας.
Καμία αλλαγή λοιπόν τόσο στο ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και στα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι δόκιμη αφού εγείρονται θέματα νομιμότητας, κοινωνικού αυτοματισμού και κατακραυγής και δημιουργείται ανούσια ένα ακόμη μέτωπο διαμάχης.
Γεωργόπουλος Κων/νος
Αν. Γραμματέας Παιδείας ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)