6/10/16

Σιμάκος Γρηγόριος, Απάντηση - Επιστολή για τα Θρησκευτικά

Είδα τους συναδέλφους Θεολόγους από τους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας να ζητούν αναστολή των νέων προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, σημειώνοντας, μεταξύ των άλλων, τους εξής λόγους:
1. Σημαντικότατο εμπόδιο είναι η μη ύπαρξη βιβλίου για τους μαθητές, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μάθημα και καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του μαθήματος.
2. Θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή οποιασδήποτε αλλαγής, το να προηγηθεί συστηματική επιμόρφωση όλων των συναδέλφων Θεολόγων.

Συνάδελφοι η μη ύπαρξη βιβλίου για τους μαθητές μπορεί να καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του μαθήματος σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, αλλά η τυχόν ύπαρξή του δεν είναι λόγος για να εφαρμόσουμε τη νέα διδασκαλία του μαθήματος σε ορθόδοξους μαθητές.
Η μη επιμόρφωση των συναδέλφων Θεολόγων πάνω στα νέα προγράμματα δεν είναι λόγος για να συναινέσουμε σ’ αυτά, ζητώντας επιμόρφωση. Αν και έχει εξαγγελθεί κάποια επιμόρφωση στο άμεσο διάστημα. Όμως εμείς οφείλουμε να μην παρεβρεθούμε σε κανένα σεμινάριο πάνω στα νέα προγράμματα σπουδών.

Συνάδελφοι
Είτε το παλιό (σημερινό) βιβλίο υπάρχει είτε όχι, οφείλουμε να διδάξουμε την πίστη του Χριστού στα ορθόδοξα παιδιά, αδιαφορώντας για τις απειλές του υπουργείου και το κόστος.
Κανένας συνάδελφος να μη παρεβρεθεί σε κανένα σεμινάριο πάνω στα νέα προγράμματα σπουδών.
Ο κλάδος μας δεν είναι ενάντια στη θρησκειολογία, η οποία άλλωστε είναι και κλάδος της θεολογικών σπουδών, αλλά όχι στον πανθρησκειακό αχταρμά του υπουργείου Παιδείας.

Εάν οι μάρτυρες της Εκκλησίας μας βασανίστηκαν και θανατώθηκαν απάνθρωπα για την πίστη του Χριστού, πολύ λιγότερο εμείς οφείλουμε να στείλουμε στο καλάθι των αχρήστων τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών.
Σιμάκος Γρηγόριος, Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)