11/10/16

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, Δεν μπορεί το Υπουργείο να δημιουργεί παιδεία δύο ταχυτήτων, με το αιτιολογικό της πολυπολιτισμικότητας

«Παιδεία δύο ταχυτήτων, με το αιτιολογικό της πολυπολιτισμικότητας» δημιουργεί το Υπουργείο, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.
Σχολιάζοντας τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και των αρχαίων ελληνικών, ο Μητροπολίτης ανέφερε:
«Ο κ. Πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και με την αντιπροσωπεία των Αρχιερέων που τον συνόδευαν, δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι τα σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών διατάγματα, θα παραμείνουν ανενεργά, και ότι το μάθημα θα διδάσκεται όπως προηγουμένως. Από την άλλη μεριά όμως στεναχωρεί ιδιαίτερα την Ιεραρχία η επιμονή του κ. Υπουργού στις αλλαγές που θέλει να κάνει. Και δεν είναι μονάχα το μάθημα των θρησκευτικών που αλλάζει. Αλλάζουν και τα Αρχαία Ελληνικά, καθώς και το μάθημα της Ιστορίας, με την αφαίρεση του κεφαλαίου που αναφέρεται στο Μέγα Αλέξανδρο ! Όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο Ελληνικός Πολιτισμός έθρεψε πνευματικά όλη την οικουμένη και αυτό αναγνωρίζεται παγκοσμίως».
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η Ιεραρχία θα συγκληθεί εκ νέου το μήνα Νοέμβριο και θα κινηθεί αναλόγως. Η στάση της παραμένει άτεγκτη και θα προχωρήσει εως τέλους. «Δεν μπορεί το Υπουργείο να δημιουργεί παιδεία δύο ταχυτήτων, με το αιτιολογικό της πολυπολιτισμικότητας. Βεβαίως και σεβόμαστε την πίστη των αλλοθρήσκων, αλλά σε καμμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα ισοπεδώσουμε το Χριστό μας, έναντι των άλλων θρησκειών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ή ο Μητροπολίτης δεν γνωρίζει τι αποφάσισε η Ιεραρχία μετά από αυτή τη συνάντηση ή τελικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)