5/10/16

Μαξίμου: Αποκαταστάθηκαν οι εκατέρωθεν παρεξηγήσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Μαξίμου: Αποκαταστάθηκαν οι εκατέρωθεν παρεξηγήσεις
Για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο και αποκατάσταση των εκατέρωθεν παρεξηγήσεων έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα τονίζεται ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση ο διάλογος να συνεχιστεί.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Παιδείας, Νίκος Φίλης, καθώς και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε "ήρθησαν οι παρεξηγήσεις" κατά τον αρχιεπίσκοπο!
Για "παρεξηγήσεις" πρόκειται ή για μεθοδευμένη και συστηματική επιχείρηση ροκανίσματος των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών με αιχμή του δόρατος το μάθημα των Θρησκευτικών που έχει σχεδιασθεί στο σκοτεινό παρασκήνιο από εξωθεσμικά κέντρα και τεθεί σε εφαρμογή από την εγχώρια συμμορία- συμμαχία των προθύμων;
Πολύ φοβούμαι ότι ο νυν αρχιεπίσκοπος ακολουθεί στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους την ολέθρια πολιτική του προκατόχου του, αλήστου μνήμης αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, κατλυτική και εξουθενωτική κριτική της οποίας άσκησαν κατά το παρελθόν οι μακαριστοί μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Φλωρίνης Αυγουστίνος και Αττικής Νικόδημος.
Σε κάποια "αρχική" φάση της κρίσεως, τουτέστιν, διαφαίνεται μία αδιάλλακτη και μαχητική διάθεση από την πλευρά της εκκλησιαστιής ηγεσίας η οποία δίδει, σχετικά σύντομα, τη θέση της στο συμβιβασμό και την υποστολή της αγωνιστικότητας με τελικό αποτέλεσμα την ήττα της Εκκλησίας και την κατίσχυση της ΔΗΘΕΝ χριστιανικής πολιτείας.
Εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΩΣ να λαθεύω και να διαψευσθώ εν τέλει!
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)