9/12/16

Νίκος Φίλης, Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τους εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία


Δεν είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε στην εκκλησιαστική εξουσία και να αφήνουμε τη δυνατότητα στους εκκλησιαστικούς ανώτατους παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία, ανέφερε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας πριν από λίγο στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Για όσους διακινούν σενάρια εκλογών, βιάζονται να ράψουν υπουργικά κοστούμια αλλά θα παραμείνουν τα κοστούμια τους στην γκαρνταρόμπα για πολύ καιρό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε τέως Υπουργέ,

Το να μην επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να υποκλίνεται στην Εκκλησιαστική εξουσία είναι αναφαίρετο Νομικό και Πολιτικό δικαίωμά του. Δεν μας διευκρινίζετε όμως εάν δεν επιθυμεί το ίδιο άτομο να υποκλίνεται και στο Πρόσωπο , που εκπροσωπεί αυτή η Εκκλησιαστική εξουσία δηλαδή τον Εσταυρωμένο Χριστό , πως χαρακτηρίζετε εσείς αυτή τη συμπεριφορά ; Διότι Χριστιανός , αντικειμενικά , δεν είναι δυνατόν να λέγεται. Έπειτα, με την μέχρι σήμερα θητεία του ο Αρχιεπίσκοπος υιοθετώντας την τακτική των ήπιων τόνων ή της σιωπής του - θυσιάζοντας ακόμη και το Μάθημα των Θρησκευτικών , ίσως προσεχώς και τη θέση του , - μάλλον σας εξυπηρέτησε παρά σας υπονόμευσε τόσο προσωπικά όσο και Κομματικά , όπως υπονοείτε . Μήπως λοιπόν - τουλάχιστον - αυταπατάστε ;
Επίσης, όταν αναφέρετε ότι '' δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τη δυνατότητα στους εκκλησιαστικούς ανώτατους παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία, '' διαπράττετε δύο βασικότατα Πολιτικά σφάλματα : 1 ) Μολονότι και Φοιτητής Νομικής, αποδεικνύετε περίτρανα πως αγνοείτε ή περιφρονείτε τον εν ισχύ Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και τους σχετικούς Όρους Ανακήρυξης του Αυτοκεφάλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 2 ) Δεν αποπεμφθήκατε επειδή ασκήσατε τη συγκεκριμένη Πολιτική έναντι της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά επειδή ακολουθήσατε γενικά μία αδιάλλακτη στάση έναντι και λοιπών Εκπαιδευτικών Θεσμών, όπως τα Ιδιωτικά Σχολεία και τα Φροντιστήρια .
Συμπερασματικά : Eάν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη , όταν κάποιος εγκαθίσταται στη θέση του Υπουργού Παιδείας και εφόσον επιθυμεί να παραμείνει σε αυτήν, την ΄΄ηλεκτρική καρέκλα ΄΄, αν μη τι άλλο οφείλει - για το δικό του καλό - να σφυρηλατεί άριστες σχέσεις με όλους αυτούς τους φορείς, αντί να διάκειται εχθρικώς απέναντί τους ή να επινοεί ιδεοληπτικώς ανύπαρκτους εχθρούς , αποσκοπώντας είτε να δικαιολογήσει εκ των υστέρων την αναπόφευκτη αποπομπή του είτε να διασκεδάσει τις δημιουργηθείσες δυσμενείς εις βάρος του εντυπώσεις .
Λυπάμαι αλλά όλη αυτή η λανθασμένη τακτική ήταν νομοτελειακό πως δεν θα σας έβγαινε Πολιτικά σε καλό .

Παυλίδης Δημήτριος

Πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου
Aδιορίστων Θεολόγων Ελλάδος

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τι ισχυρίζεται ο τέως λιπαρός υπουργός; Είναι ως να λέγη τα εγχειρίδια του μαθήματος της φυσικής να συντάσσονται άνευ της γνώμης των φυσικών! Ή το αντίστοιχο των μαθηματικών, άνευ της γνώμης των μαθηματικών! Ανόητε! Δεν θα έχει άποψιν η Εκκλησία δια την Ορθόδοξον Διδασκαλίαν και θα έχει ο κάθε τυχάρπαστος συμβουλίσκος του δήθεν "παιδαγωγικού" ιδρύματος; Αι πανεπιστημιακαί σχολαί εισί σχολαί Ορθοδόξου Πίστεως και ουχί Διαθρησκειακαί Θεολογικαί Σχολαί. Και πριν ομιλήσης δια "εκκλησιαστικήν εξουσίαν", κατέκρινε πρωτίστως την εξουσίαν του δόλου και της απάτης της κυβερνήσεως οίαν στηρίζης και ήσουν και μέλος αυτής και περιορίσου εκεί. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ?ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνει τον κόπο ο Φίλης να δει το άρθρο 9 παρ. 5 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι νόμος του Κράτους και μετά ας μιλάει για επεμβάσεις εκκλησιαστικών παραγόντων στην διδακτέα ύλη των θρησκευτικών.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)