19/1/17

Ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Άννας Καραμανλή για τα Θρησκευτικά στο Λύκειο

Ερώτηση για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο κατέθεσε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Καραμανλή, με αφορμή την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που τοποθετεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα μαθήματα επιλογής και παράλληλα δρομολογεί την μετονομασία του μαθήματος σε "Ζητήματα Ηθικής και Θρησκειών". 

Όπως τονίζει στην ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση δείχνει την εμμονή της και επιχειρεί να απαξιώσει το μάθημα των Θρησκευτικών, ανακινώντας ταυτόχρονα ένα ζήτημα που πυροδοτεί τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. 
Τέλος η Βουλευτής Β΄Αθηνων κ. Άννα Καραμανλή αφού επισημαίνει ότι ενδεχόμενη αποδοχή της σχετικής εισήγησης του ΙΕΠ από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα υπονομεύσει την επαφή των νέων παιδιών με ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού ρωτά τον Υπουργό Παιδείας: - αν προτίθεται να προχωρήσει στην κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. - αν η πιθανή μετονομασία του μαθήματος συνεπάγεται και αλλαγές στο περιεχόμενο του μαθήματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον αρχιεπίσκοπο και τους παπάδες δεν τους ενδιαφέρουν τα θρησκευτικά. Με τους δεξιούς δεν είχαν φόβο για το μισθό τους. Τους είδατε να τους καίγεται καρφί το 2008; Τότε οι ίδιοι δεν πειράχτηκαν πουθενά. Τα θρησκευτικά τα βλέπουν ως πρόσχημα για να προλάβουν άλλα που αφορούν αυτούς.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)