12/4/17

Εισαγωγή υποψηφίων στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικές εξετάσεις

Καθορίστηκαν, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι διαδικασίες εισαγωγής υποψηφίων στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήμα- τος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικές εξετάσεις.
Ειδικότερα:

Δικαίωμα συμμετοχής στις ειδικές εξετάσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στις ειδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πρώτο έτος σπουδών της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν συμπληρώσει προϋπηρεσία τουλάχιστον εννέα (9) μηνών σε θέση Ιεροδιδασκάλου Ισλαμικής Θρησκείας των άρθρων 36 έως 39 του ν. 3536/2007 (ΦΕΚ 42 Α ́), όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 53 του ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α ́) και συμπληρώθηκαν από το άρθρο 6 του ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189 Α ́), και είναι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ (Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ).

O αριθμός των εισακτέων μέσω των ειδικών εξετά- σεων καθορίζεται στους δεκαπέντε (15) κατ' έτος, καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων με τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Προκήρυξη ειδικών εξετάσεων

1. Οι ειδικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

2. Τις ειδικές εξετάσεις εισαγωγής προκηρύσσει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσα- λονίκης.

3. Η προκήρυξη, η αίτηση συμμετοχής και οι ημερο- μηνίες υποβολής των αιτήσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαί- δευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δικαιολογητικά, χρόνος και τόπος υποβολής τους

1. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τη συμμετοχή στις ειδικές εξετάσεις υποβάλλονται από τον ίδιο τον υποψήφιο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του κάθε χρόνο και είναι τα εξής:

α) Αίτηση συμμετοχής,

β) απολυτήριο Λυκείου

γ) Τίτλος σπουδών Ε.Π.Α.Θ,

δ) Βεβαίωση της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την οποία να προκύπτει η υπηρεσία του υποψηφίου σε θέση Ιεροδιδασκάλου Ισλαμικής Θρησκείας των άρθρων 36 έως 39 του ν. 3536/2007 (ΦΕΚ 42 Α ́), όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 53 του ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α ́) και συμπληρώθηκαν από το άρθρο 6 του ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189 Α ́), τουλάχιστον επί εννέα (9) μήνες,

ε) Δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.

2. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις ημερομηνίες της παρ. 3 του άρθρου 2.

Επιτροπή Ειδικών Εξετάσεων

1. Η Επιτροπή Ειδικών Εξετάσεων, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια των ειδικών εξετάσεων, συγκροτείται με Απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

2. Η Επιτροπή Ειδικών Εξετάσεων είναι τριμελής και τα μέλη της ορίζονται μεταξύ των διδασκόντων στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών με απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ένα εκ τριών μελών ως πρόεδρος της Επιτροπής και ο γραμματέας της Επιτροπής και ο αναπληρωτής του.

3. Δεν μπορεί να συμμετάσχει στην Επιτροπή Ειδικών Εξετάσεων όποιος έχει σύζυγο ή άλλο πρόσωπο, που συνδέεται μαζί του με σχέση συγγένειας εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι τρίτου βαθμού και εξετάζεται στις ειδικές εξετάσεις. Για τη μη ύπαρξη κωλύματος υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση στον πρόεδρο της Επιτροπής.

4. Το λεπτομερές πρόγραμμα, η διάρκεια των εξετάσεων, ο ορισμός επιτηρητών καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων και της διαδικασίας βαθμολόγησης, καθορίζεται με απόφαση της Επιτροπής Ειδικών Εξετάσεων, η οποία κοινοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα, ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης το αργότερο δέκα μέρες (10) πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

5. Η Επιτροπή των Ειδικών Εξετάσεων έχει την γενική ευθύνη των εξετάσεων και αποφασίζει για κάθε λεπτομέρεια που προκύπτει από την εφαρμογή της παρούσας υπουργικής απόφασης.

Διεξαγωγή εξετάσεων - Βαθμολόγηση

1. Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στο πρώτο έτος σπουδών του Τμήματος «Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών», εξετάζονται γραπτά σε τουλάχιστον τρία (3) μαθήματα τα οποία ορίζονται με απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2. Κάθε μέλος της Επιτροπής Ειδικών Εξετάσεων βαθμολογεί με έναν ακέραιο αριθμό και με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως είκοσι (20).

3. Επανεξέταση, αναβαθμολόγηση ή χορήγηση φωτοαντιγράφων των γραπτών των υποψηφίων δεν επιτρέπεται.

Έκδοση αποτελεσμάτων, διαδικασία και δικαιολογητικά εγγραφής

1. Μετά το τέλος της βαθμολόγησης και της εξαγωγής του γενικού βαθμού όλων των γραπτών των υποψηφίων η Ειδική Επιτροπή καταρτίζει και εγκρίνει τον πίνακα με την βαθμολογία όλων των εξετασθέντων.

2. Η επιλογή των εισαγόμενων γίνεται με βάση την επίδοσή τους στις ειδικές αυτές εισαγωγικές εξετάσεις και κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού θέσεων εισακτέων του Τμήματος.

3. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, για την πλήρωση της τελευταίας θέσης, διενεργείται κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων.

4. O τελικός πίνακας αξιολόγησης υποβάλλεται για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κοινοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

5. Οι ημερομηνίες εγγραφής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

6. Η αίτηση για την εγγραφή υποβάλλεται στη Γραμματεία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντός δέκα ημερών, από την ανάρτηση του πίνακα εισακτέων είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα είτε από άλλο πρόσωπο εξουσιοδοτημένο με έγγραφο το οποίο φέρει βεβαίωση γνησιότητας της υπογραφής του αιτούντος από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, συμβολαιογράφο ή δικηγόρο.

7. Για την εγγραφή στο Τμήμα απαιτείται ο τίτλος από- λυσης του Σχολείου από το οποίο αποφοίτησε ο υποψήφιος. Εφόσον κατατεθεί ο πρωτότυπος τίτλος μπορεί να αποσυρθεί με την κατάθεση αντίστοιχου αποδεικτικού.

8. Κατά την εγγραφή ο υποψήφιος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 για τη μη εγγραφή του σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)