9/4/17

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "Είμαστε σε ένα καλό δρόμο για το μάθημα των θρησκευτικών"

Μήνυμα ότι για την εκκλησία δεν υπάρχει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα"
«Όποιος θέλει να μας ακολουθήσει, ας μας ακολουθήσει, όποιος δεν θέλει ας μην μας ακολουθήσει» επισημαίνοντας «για εμάς δεν υπάρχει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Εμείς θέλουμε καθαρούς διακριτούς ρόλους. Αφού έχουμε διακριτούς ρόλους πώς μας αφαιρούν την περιουσία όποτε θέλουν; Πώς επεμβαίνει στη ζωή της Εκκλησίας ένα κράτος που λέει ότι είναι αριστερό; Πού δεν έχει σχέση με την Εκκλησία;»

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία δέχεται πόλεμο και αισθάνεται ότι είναι υπό εξόντωση.
Απαντώντας για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ο κ.Ιερώνυμος τόνισε ότι πολλοί υπερβάλλουν λέγοντας για τον σύνδεσμό του με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είπε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση, ότι κουβεντιάζουν και όχι μόνο πολιτικά. Το ίδιο κάνει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τον Πάνο Καμμένο.
«Έχω αρχίσει να μην πιστεύω σε κόμματα, πιστεύω σε ανθρώπους. Άνθρωποι καλοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα όπως υπάρχουν και κακοί άνθρωποι».
Αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε τέλος: «είμαστε σε ένα καλό δρόμο για το μάθημα των θρησκευτικών. Θέλουμε να συνεργαστούμε αλλά τα περισσότερα που προτείνουν είναι υπερβολικά. Δεν αποφασίζουμε εμείς, το κράτος αποφασίζει αλλά δεν μπορεί να μην μας ακούει».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία επιτέλους διαπίστωσε ότι το κράτος και οι συντάκτες του ΠΣ δεν υπολογίζουν κανέναν

Ανώνυμος είπε...



Μακαριώτατε,πριν λίγους μήνες άλλα έλεγες στην Σύνοδο και στο χριστιανικό ορθόδοξο ποίμνιο.
Ξαφνικά τι άλλαξε; γνωρίζεις πολύ καλά πως ο κλάδος των θεολόγων αργοσβήνει σιγά σιγά.
Που είσαι αείμνηστε Χριστόδουλε; Καλή Ανάσταση!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ενταξει εχει συμφωνησει σε ολα....

Ανώνυμος είπε...

Εκεί οδηγεί πάντοτε η ατραπός του ενδοτισμού και της αναποφασιστικότητας που επιλέξατε όλα αυτά τα χρόνια , Μακαριώτατε : « Έχετε αρχίσει να μην σας πιστεύει... και να μην σας ακούει» πλέον κανένας, από εμάς. Και τα χειρότερα, με το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, που κατεργάζονται συστηματικά οι νυν Κυβερνώντες, έρχονται... Άς προσέχατε!

Ανώνυμος είπε...

H Εκκλησια στα ανώτατα κλιμάκια ΣΥΝΕΡΓΆΖΕΤΑΙ για την αποδομηση της απο το Νεοταξικο ΙΜPERIUM

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)