29/6/17

Κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα ο τρίτος στην τάξη καρδινάλιος του Βατικανού

Κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα ο ΥΠΟΙΚ του ΒατικανούΚατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα ο ΥΠΟΙΚ του Βατικανού
Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα στην πατρίδα του την Αυστραλία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών του Βατικανού, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ.

Πρόκειται για τον τρίτο σημαντικότερο αξιωματούχο της Αγίας Έδρας και ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πολιτεία της Βικτώρια δήλωσε ότι οι καταγγελίες εις βάρος του 76χρονου έγιναν από αρκετά άτομα. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το είδος των κατηγοριών, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 18 Ιουλίου.
Ο ίδιος -ο οποίος κατοικεί στο Βατικανό- αρνείται κατηγοrηματικά τα όσα του αποδίδονται.
«Ο καρδινάλιος θα επιστρέψει στην Αυστραλία το συντομότερο δυνατόν για να καθαρίσει το όνομά του και αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους γιατρούς του για το ταξίδι» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Αυστραλίας.
Η απόφαση έχει προκαλέσει σοκ στην Αυστραλία, καθώς ο Πελ υπήρξε ένα από τα γνωστότερα στελέχη της Εκκλησίας στη χώρα. Για δεκαετίες υπήρξε η «φωνή» της Εκκλησίας για ζητήματα όπως η ομοφυλοφιλία και το AIDS.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά λοιπόν είναι τα ήθη της ''Αγίας'' Έδρας του αυτο-ανακηρυχθέντος ως έχοντος το ''αλάθητον'' Ποντίφικος ; Ciò decadenza , ό εστί μεθερμηνευόμενον τι παρακμή !!

Δημήτρης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)