9/7/17

Τι θα συμβεί αν ένας ραβίνος, ένας παπάς και 22 άλλοι θρησκευτικοί εκπρόσωποι πάρουν μαγικά μανιτάρια;

Σύντομα θα ξέρουμε τι θα συμβεί αν ένας παπάς, ένας ραβίνος και 22 ακόμα εκπρόσωποι της εκκλησίας πάρουν μαγικά μανιτάρια.
Θρησκευτικοί εκπρόσωποι πρόκειται να συμμετάσχουν σε έρευνα που θα γίνει από το Johns Hopkins University και η οποία θα εξετάζει την επίδραση ψυχεδελικών ναρκωτικών στην θρησκευτική εμπειρία.

Σύμφωνα με την Guardian, η έρευνα αναμένεται να καθορίσει τον τρόπο που σκέφτονται υπό την επήρεια ψιλοκυβίνης, την βασική ουσία που περιέχουν τα μαγικά μανιτάρια.
Αν και στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες έρευνες, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που οι συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορετικές θρησκείες. Συνολικά, οι συμμετέχοντες είναι 24 σε αριθμό και περιλαμβάνει θρησκευτικούς εκπροσώπους από την Καθολική Εκκλησία, την Ορθόδοξη, την Πρεσβυτεριανή, καθώς και Ραβίνους και Βουδιστές. Φυσικά, η συμμετοχή τους θα παραμείνει ανώνυμη.
Οι συνεδρίες θα γίνουν στο Johns Hopkins και στο New York University και η έρευνα θα τελειώσει αφού οι επιστήμονες ολοκληρώσουν follow up διάρκειας ενός έτους.

1 σχόλιο:

Kyprianos Christodoulides είπε...

«Οι συνεδρίες θα γίνουν στο Johns Hopkins και στο New York University και η έρευνα θα τελειώσει αφού οι επιστήμονες ολοκληρώσουν follow up διάρκειας ενός έτους.»

κχ
Επί ένα χρόνο θά τούς ταΐζουν ψυχεδελικά (μαγικά) μανιτάρια καί μετά θά μάς πούν τά αποτελέσματα ! Πολύ ωραία. Αφού τούς προκαλέσουν εθισμό σέ ψυχοτρόπους ουσίες, διάβαζε παραισθησιογόνα ή ναρκωτικά, δηλαδή, αφού τούς κάνουν εξαρτημένους (κν. πρεζόνια), θά έρθουν ύστερα νά μάς πούν "τί καί πώς αισθάνονται" οι υποβληθέντες στό πείραμα. Αλλά δέν θά μάς τό πούν. Οι επιστήμονες δέν κάνουν τέτοια λάθη.

Καί μιά απορία. Γιατί δέν τούς εθίζουν στόν καπνό, τό τσιγάρο δηλαδή, καί νά μάς πουν, τί βρήκαν μετά από ένα χρόνο; Γιά νά γνωρίζουμε αν είναι παραισθησιογόνο ( : ψυχοτρόπο ή ναρκωτικό) τό τσιγάρο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)