21/10/17

Τρίκαλα: Γονείς επιστρέφουν τους απαράδεκτους φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών

Εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που είναι μαθητές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Τρικάλων δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών γιατί μέσω των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και την προπαγάνδα που γίνεται υπέρ των άλλων θρησκειών υποτιμούν τη νοημοσύνη της θρησκευτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και των παιδιών, τα οποία στοχεύουν να τα χρησιμοποιήσουν σαν άβουλα όντα, στο σχέδιο αποδόμησης της Ελληνικής κοινωνίας και της παιδείας ειδικότερα.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης έλεγε: «Πρέπει να ομολογούμε με παρρησία το «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε ευθύνη, αν δεν μιλήσουμε …»
 Παρατηρώντας προσεκτικά κανείς τα βιβλία μπορεί να διαπιστώσει τον ύπουλο και μεθοδευμένο τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να προσεγγίσουν τα παιδιά μας ....
α. Με υ­λι­κ απ διδασκαλίες πολλών θρησκειών  που παρουσιάζονται με αντιπαιδαγωγικ τρόπο δημιουργώντας παιδαγωγικ κα γνωσιολογικ σύγχυση.
β. Με τη μονόπλευρη παρουσίαση άλλων θρησκειών, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους πο ωθούν σε φανατισμό, ρατσισμ κα μίσος . Αντί να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ορθοδόξου διδασκαλίας και των άλλων θρησκειών, το Νέο Πρόγραμμα τα παρουσιάζει όλα μαζί συγκεχυμένα και ισοπεδωμένα. Οι άγιοι της Εκκλησίας αναμειγνύονται με πολιτικά πρόσωπα, η ορθόδοξη νηστεία με τη γιόγκα κ.λπ. Καταπατώντας το Σύνταγμα, τον ισχύοντα εκπαιδευτικό νόμο, την ελληνική νομολογία και το ευρωπαϊκό δίκαιο (απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 20ής Ιουλ. 2007  -υπόθεση Folgero κατά Νορβηγίας- η οποία καταδικάζει τη Νορβηγία, διότι εισήγαγε στα δημόσια σχολεία ύλη μαθήματος θρησκευτικών, όμοια με την του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ύλη πολυθρησκευτική)
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Η Ελληνική Πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς (βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και  του άρθ. 55 Ν. 4386/2016).
2. Να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία/φακέλους και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.

Ακολουθούν υπογραφές γονέων – κηδεμόνων 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζουμε ότι και ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος θα επαινέσει δημοσίως, ουχί άπαξ αλλά πλειστάκις , τους στερρώς εχομένους των εθνικοθρησκευτικών μας παραδόσεων, επαινετέους Τρικαλινούς γονείς. Επίσης περιμένουμε από το συγκεκριμένο μητροπολίτη να υψώσει και αυτός στεντόρεια τη φωνή του με αφορμή την πρόσφτατη νομοθετική επιδρομή από την πλευρά της αντίχριστης, προδοτικής και εθνομηδενιστικής κυβέρνησης των ανδρεικέλων της δυσώνυμης Νέας Τάξεως που απεργάζεται το μετασχηματισμό της κοινωνίας μας σε μία άβουλη και πολτοποιημένη αγέλη διπόδων κτηνών (αδικούμε, δυστυχώς, τα ανεύθυνα και στερούμενα καταλογισμού κτήνη κατ αυτόν τον τρόπο), υποχείριο και άθυρμα των παγκοσμιοποιητών.
Υ.Γ. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στον εορτάζοντα ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, προσήλθε σκανδαλωδώς, προκειμένου να εκκλησιασθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος λίγες, σχετικά, ημέρες μετά την από της πλευράς του υπογραφή του επαισχύντου, ανηθίκου, διαστροφικού και εθνοκτόνου νομοθετήματος περί "αλλαγής φύλου". Και δεν βρέθηκε ούτε ένας (αριθμός 1) επίσκοπος να τον εγκαλέσει επί τω πρωτωφανεί τούτω ανοσιουργήματι και να του απαγορεύσει την είσοδο στο ναό.
Να του απευθύνει πεπαρρησιασμένως το "ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ ΑΝΤΙΝΟΜΟΘΕΤΕΙΝ ΤΩ ΑΙΩΝΙΩ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΧΡΙΣΤΩ". Άπαντες εσιώπησαν. Η αποθέωση του συμβιβασμού και της δειλίας.
"Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου"!
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)