26/4/18

Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος για Θρησκευτικά, Ο διάλογος θα συνεχιστεί και θα συνεισφέρουμε με παρατηρήσεις στον Φάκελο του Μαθητή

Aν και φαίνεται ότι ο διάλογος για Θρησκευτικά «φουντώνει» εκ νέου, από την πλευρά τους, πηγές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν στο News24/7 ότι δεν τίθεται θέμα δικαίωσης.
«Προτεραιότητα όλων μας είναι να μην απόσχουμε από την εκμάθηση των Θρησκευτικών. Να μάθουν δηλαδή τα παιδιά ποια είναι η Πίστη και η παράδοσή τους. Από την άλλη, πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα μάθημα που απλά θα ομιλεί για όλα. Προηγείται η Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση και μετά τα υπόλοιπα», αναφέρουν και τονίζουν τη νομική και συνταγματική κατοχύρωση της Εκκλησίας να έχει γνώμη για το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Την ίδια στιγμή, μεταφέροντας το κλίμα της τελευταίας συνάντησης της Τριμελούς Εξ’ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Κ. Γαβρόγλου, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος διευκρίνισε στο News24/7 ότι «ο διάλογος θα συνεχιστεί και θα συνεισφέρουμε με παρατηρήσεις στον Φάκελο του Μαθητή στο τέλος του σχολικού έτους. Αυτή είναι η απόφασή μας και η δέσμευση από πλευράς ΥΠΠΕΘ», ενώ ξεκαθάρισε ότι έναρξη διαλόγου από το μηδέν, «δεν θα υπάρξει».
Ωστόσο, στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ στις 9 Μαΐου, «το θέμα είναι πιθανόν, να τεθεί ξανά επί τάπητος».

Απόσπασμα από ρεπορτάζ του news247.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη η απόφση του ΣτΕ δεν έχει καμμια αξία και σημασία μας λέει ο σεβασμιώτατος πατήρ;
Άν είναι έτσι γιατί υπάρχει το ΣτΕ;

Ανώνυμος είπε...

Το ΣτΕ για τους υπέρμαχους του ΠΣ προφανώς υπάρχει μόνο όταν συμφωνεί μαζί τους. Διαφορετικά είναι "θεοκρατία", "μεσαίωνας"κ.α. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις τους είναι για πολύ γέλιο...

Ανώνυμος είπε...

Το ξεπουλήσανε το μάθημα και δεν το παραδέχονται. Οι σεβασμιώτατοι αρχιερείς εκτός κάποιων εξαιρέσεων .

Ανώνυμος είπε...

την διπροσωπία και την υποκρισία τα βάπτισαν ευελιξία. Πού υπάρχει αλήθεια στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)