15/12/18

Ολοκληρώθηκε η "Ενωτική Σύνοδος" στην Ουκρανία

Ο εκλεγείς επικεφαλής της "νέας" Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος
με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο που κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της "ενωτικής συνόδου"

O Mητροπολίτης Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος, ανήκων στη σχισματική ομάδα του Φιλάρετου εξελέγη από την "ενωτική σύνοδο" επικεφαλής της "νέας" Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1979, έχει σπουδάσει φιλοσοφία στην Αθήνα και θεολογία στο Κίεβο και από το 2008 υπήρξε Γραμματέας του σχισματικού "Πατριάρχη Κιέβου" Φιλάρετου από την ομάδα του οποίου και προτάθηκε στη σημερινή "ενωτική σύνοδο". Ο Μητρ. Επιφάνιος αναμένεται να ταξιδέψει στο Φανάρι για να λάβει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 







Οι Ιεράρχες που μετείχαν στην "ενωτική σύνοδο" ενέκριναν το Καταστατικό Χάρτη της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.


Πλήθος κόσμου παραμένει έξω από το ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου αναμένοντας το αποτέλεσμα της "Ενωτικής Συνόδου" που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

- Ο σχισματικός Φιλάρετος με ιεράρχες του στην "Ενωτική Σύνοδο":



- Περιορισμένες οι πληροφορίες από την "ενωτική σύνοδο". Οι εργασίες ξεκίνησαν με τη συμμετοχή (;) δύο Ιεραρχών της υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο κανονικής Εκκλησίας σε σύνολο 192 συνέδρων με δικαίωμα ψήφου. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο προσέρχεται στην "Ενωτική Σύνοδο"


Έξω από τον ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου όπου συνέρχεται η "ενωτική σύνοδος"¨παραμένουν πλήθος κληρικών και λαϊκών αναμένοντας τις εξελίξεις. Από το υπαίθριο βήμα απευθύνουν χαιρετισμούς πολιτικοί και άλλοι παράγοντες.
_______________________

Σήμερα Σάββατο 15 Δεκεμβρίου συνέρχεται στο Κίεβο η "ενωτική σύνοδος" που θα εκλέξει τον επικεφαλής της νέας "ενωμένης" Εκκλησίας στην οποία το Φανάρι θα παραχωρήσει Τόμο Αυτοκεφαλίας.

Στη Σύνοδο θα προεδρεύσει ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί των δύο σχισματικών εκκλησιών της Ουκρανίας. Οι κανονικοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο δεν θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο.
Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν στις 10 το πρωί (ώρα Κιέβου) στο ναό της Αγίας Σοφίας που ήδη από νωρίς φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στα ΜΜΕ έχει απαγορευτεί η ζωντανή μετάδοση των εργασιών της Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)