18/4/19

Νίκος Φίλης, Πολιτική σκοπιμότητα, όχι εκπαιδευτική ανάγκη η διατήρηση μαθήματος Θρησκευτικών στη Γ΄ Λυκείου


O βουλευτής Νίκος Φίλης μίλησε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών. Είπε σχετικά:
«Η Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα που ουσιαστικά όλα έχουν σημασία και για το απολυτήριο και για τη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διατηρώντας βεβαίως, όπως φαίνεται πέρα από τα μαθήματα που έχουν αναφερθεί, την φυσική αγωγή που προσφέρει μια ανάσα φυσικής κίνησης στα παιδιά. Συνεπώς δεν υπάρχει μάθημα μειωμένου ενδιαφέροντος. Ας μου επιτραπεί εδώ μια μικρή αντίρρηση, αναφέρομαι στο ότι για λόγους που δεν εξηγούνται ούτε στην εισηγητική έκθεση- αλλά που όλοι καταλαβαίνουμε την πολιτική σκοπιμότητα όχι την εκπαιδευτική ανάγκη-διατηρείται στην Γ΄ Λυκείου ως υποβαθμισμένο μάθημα το μάθημα των Θρησκευτικών».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«...διατηρείται ως ΜΟΝΟΩΡΟ μάθημα, δηλ. υποβαθμισμένο, το μάθημα των θρησκευτικών»
Ε, δεν λέει ψέματα εδώ... Μονόωρο μάθημα στη Γ λυκείου, τεχνικά σημαίνει ¨υποβαθμισμένο¨ μἀθημα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αξίζουν συγχαρητήρια οι θεολόγοι που με προσωπικό και μεγάλο μόχθο κρατάνε το κύρος του μαθήματος στη Γ Λυκείου. Υπάρχουν όμως πολλές στιγμές που πραγματικά θα ήταν προτιμότερο να μη το διδάσκουν καθόλου παρά να συνεχίζουν να βιώνουν το ευτελισμό του μαθήματος -κυρίως-από τα Χριστούγεννα και μετά με γνώμονα αποκλειστικά την προετοιμασία για τις πανελλαδικές και τη συμπλήρωση του ωραρίου του εκπαιδευτικού.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, 19 Απριλίου 2019 - 4:00 μ.μ
ο ευτελισμός του μαθήματος έχει να κάνει και με τον διδάσκοντα. Το έχεις σκεφτεί;

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε έχεις δίκαιο. Υποθέτω εννοείς συναδέρφους πε01 που δηλώνουν χωρίς αιδώ ότι δεν πιστεύουν και ότι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ !

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)