18/6/19

Κρατική επιχορήγηση 100.000 € στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου

Φωτο αρχείου
Ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής
με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου,
Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο
Με σημερινή απόφασή του (18-06-2019)  ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προχώρησε σε ανακαθορισμό του ύψους της κρατικής επιχορήγησης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου για το οικ. έτος 2019.
Με την απόφασή του επιχορηγεί την Ακαδημία με 30.000 € επιπλέον των 70.000 € που είχαν δοθεί ως 1η επιχορήγηση με απόφαση στις 8-5-2019. Έτσι η συνολική επιχορήγηση ανέρχεται στις 100.000 €.
Η επιχορήγηση γίνεται σε βάρος του ΑΛΕ 2310802894 ο οποίος σύμφωνα με τον γενικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας αφορά σε «Επιχορήγηση σε λοιπούς εκκλησιαστικούς οργανισμούς για λειτουργικές δαπάνες γενικά» και για τον οποίο συνολικά προϋπολογίστηκαν 500.000 €. Δηλαδή το 1/5 από την προβλεπόμενη επιχορήγηση σε λοιπούς εκκλησιαστικούς οργανισμούς για λειτουργικές δαπάνες δίνεται στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου. Σημειωτέον, για να κάνουμε μία σύγκριση, ότι η προϋπολογισθείσα για το έτος 2019 επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες και των τεσσάρων Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης Κρήτης και Βελλάς) είναι 362.000 €. Δηλαδή η Ακαδημία του Βόλου επιχορηγείται με ποσό μεγαλύτερο από αυτό που κατά μέσο όρο αντιστοιχεί σε μία Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία!
Όπως έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών λάμβανε χρηματοδότηση ως μία εκ των πολλών ΜΚΟ της χώρας. Όμως από το 2014 η Ακαδημία με νόμο (Ν.4310/2014) συγκαταλέγεται μεταξύ των Ερευνητικών Κέντρων και έτσι λαμβάνει κρατική επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας!
Το κύριο βέβαια ερώτημα είναι ποια είναι η προσφορά της Ακαδημίας αυτής στη θεολογική έρευνα καθώς ως γνωστόν από αυτήν προήλθαν τα τελευταία χρόνια πλείστες όσες προβληματικές θεολογικές θέσεις και αντιλήψεις με αποκορύφωμα τη λεγόμενη «μεταπατερική θεολογία».
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nτροπή! Τι δουλειά έχει μια Μητρόπολις να ασχολείται μ΄ ερευνητικά κέντρα και θεολογική επιστήμη (που είναι δουλειά των Θεολογικών Σχολών και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιώv);. Τι δουλειά έχει ν΄ ασχολείται η Μητρόπολη Δημητριάδος μέσω της "Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών" της με διαλόγους με τους Λουθηρανούς, τους Ευαγγελικούς και τα λοιπά; Το έργο της Ι. Μητρ. Δημητριάδος έπαψε να είναι πνευματικό και ποιμαντικό; Aν ήθελε ο Σεβ. Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος ένα τέτοιο "Ερευνητικό Κέντρο" γιατί θα πρέπει σώνει και καλά να το πληρώνει ο λαός; Ας το κάνει ΙΧ - με ίδια έξοδα - κι ας διαλεχθεί και με βουδιστές...

Δ.Μ. Βόλος

ΥΓ: Και μια απορία: Βάσει ποιάς νομοθεσίας εκπαιδευτικοί ενώ αποσπώνται στο ΝΠΔΔ που λέγεται "Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος", εν τούτοις απασχολούνται (διατιθέμενοι; Βάσει ποιάς διατάεξως νόμου;) στην "Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών";

Ανώνυμος είπε...

Καλοφαγοτα

Ανώνυμος είπε...

Έτσι εξηγείται η κατά παραγγελία Θεολογία, οι πρόθυμοι του Σύριζοσυστήματος, η προβολή των Μ. Μ. Ε, η μακιγιαρισμένη προοδευτικούρα, η δημιουργική θεολογική ασάφεια,η μεταπατερική αλαζονεία κ. α. Μπράβο και εις ανώτερα...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)