11/6/19

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και σχισματικός "Μητροπολίτης Κιέβου" Επιφάνιος συμπροσευχόμενοι στον εσπερινό για την εορτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι

Ενώ καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει αναγνωρίσει την "Αυτοκέφαλη" Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται, ενώ στην Ελλάδα δεν μνημονεύεται ο "Κιέβου" Επιφάνιος ούτε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Φανάρι χθες κατά τον Εσπερινό για την εορτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συμπροσευχήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο "Μητροπολίτης Κιέβου" Επιφάνιος με τον προεξάρχοντα Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Δείτε σχετικά βίντεο:


Πατριαρχικός Εσπερινός - Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί, Κωνσταντινούπολη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Γεώργιος Πιπεράκις, προσωπικός ιατρός του Αγίου Πορφυρίου, λέγει μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξη για τον Άγιο Πορφύριο:

"Όταν κάναμε κουβέντα (με τον Άγιο Πορφύριο) για την κατάπτωση του κόσμου και ότι πηγαίνει προς το κακό έλεγε ότι "όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό", ενώ τόνιζε ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου. Τον ρώτησα με αγωνία, εμείς τι θα κάνουμε; Μου είπε ότι θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας και θα κρατιέστε εκεί. Καλά του είπα, ποια θα είναι η Εκκλησία, τι σημαίνει να κρατηθούμε από την κολώνα της Εκκλησίας; Εκείνος επέμεινε, από την πίστη σας, από την αληθινή Εκκλησία".

Πηγή:
https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/ο-γιατρός-του-αγίου-πορφυρίου-εξομολο

Ανώνυμος είπε...

Οι πολλές και ανεπίτρεπτες σχέσεις των Ορθοδόξων με τους Παπικούς, έχουν μεταδώσει και σε κάποιους Ορθόδοξους Αρχιερείς, το Απόλυτο Πρωτείο και το Αλάθητο του Πάπα Ρώμης.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)