17/7/19

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου - Κεραμέως
Την ανάγκη συνεργασίας, αλλά και στη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τη νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, ενώ παρών ήταν και ο γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την υπουργό και αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.
Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».
Επίσης, πρόσθεσε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».
Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι και αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε γιατί η Επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα, τα οποία πολλές φορές είναι απλά».
Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη, ενώ υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω σεμνότητα στους τρόπους και στην ενδυμασία της Νίκης Κεραμέως. Εύγε της.

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι σεμνές όσες πηγαίνουν στην Σιωνιστική Λέσχη Μπίλτερμεργκ, όπως πήγε η συγκεκριμένη κυρία και πήρε το χρίσμα...Για τα θρησκευτικά τώρα με την νέα κυβέρνηση θα ασχολούνται όχι άθεοι αλλά Μασόνοι και μασόνες εντεταλμένοι... Δεν υπάρχει σωτηρία γι αυτόν τον τόπο...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)