10/9/19

Πρόσω ολοταχώς για την συνταγματική αναθεώρηση

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κοινοβουλευτική διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας απέστειλε επιστολές στους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων ώστε εκείνοι, έως την Παρασκευή, να ορίσουν ποιοι βουλευτές θα μετέχουν στην ειδική επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι να προσδιορίσει το περιεχόμενο των νέων αναθεωρημένων διατάξεων του καταστατικού χάρτη της χώρας.

Η επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, κατ’ αρχάς για να εκλέξει προεδρείο και στη συνέχεια να συζητήσει και να αποφασίσει για το προαναφερθέν περιεχόμενο.

Για να ολοκληρώσει το έργο της εκτιμάται πως θα της δοθεί προθεσμία ενός μηνός, με πιθανό ενδεχόμενο για μικρή χρονική παράταση. Στη συνέχεια, η τελική πρότασή της θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου η Εθνική Αντιπροσωπεία με μία ψηφοφορία αυτή τη φορά να λάβει την τελική απόφαση ως προς τις συνταγματικές αλλαγές.

H Ολομέλεια δεν θα έχει τη δυνατότητα αλλαγών στις προτεινόμενες από την επιτροπή διατάξεις του Συντάγματος. Δηλαδή, οι 300 θα κληθούν να ψηφίσουν «υπέρ» ή «κατά» επί των προτάσεων της επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, όλα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στα τέλη Νοεμβρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται καμία συνταγματική αναθεώρηση. Να μείνει το Σύνταγμα όπως έχει!
Εκτός και αν θέλουν να το κάνουν πιο Ελληνικό και Ορθόδοξο.

Α.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)