17/9/19

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διατηρεί τα Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου και στα Γυμνάσια

Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. με τις οποίες συνεχίζεται η εφαρμογή των Θρησκευτικών Φίλη Γαβρόγλου σε Δημοτικά σχολεία και ΕΠΑΛ, σήμερα δημοσιεύτηκε νέα απόφαση με την οποία παρατείνεται η εφαρμογή των "νέων Θρησκευτικών" και στα Γυμνάσια. Συγκεκριμένα με απόφαση της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη δίνονται "Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2019 – 2020". Για τα "Θρησκευτικά των A’, Β΄ και Γ’ τάξεων ημερήσιου και εσπερινού Γυμνασίου" προβλέπεται:

Για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2019-2020 ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το υπ’164306/Δ2/03-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Οδηγίες για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2017-2018»).
Ουσιαστικά η κυβέρνηση συνεχίζει τα Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου και τη φετινή σχολική χρονιά παρά τις δύο ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ αλλά και τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νίκης Κεραμέως για εφαρμογή των αποφάσεων και της νομιμότητας για το μάθημα.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (2019-2020)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2019 2020 by thriskeftika blogspot gr on Scribd

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eκανε η ("δεξιά") Κεραμέως (της "εθνικόφρονος" / συντηρητικής) ΝΔ) αυτό που δεν τόλμησαν οι ("αριστεροί") προκάτοχοί της Φίλης και Γιαβρόγλου (του "επαναστατικού" / "προοδευτικού" ΣΥΡΙΖΑ) ... Τι άλλο θα δούμε σ΄ αυτόν το τόπο;...

ΝΗΦΩΝ

Ρωμιός είπε...

Τα έργα και οι ημέρες και αυτής της κυβέρνησης θα συντριβούν "ως σκεύη κεραμέως"

Ανώνυμος είπε...

Το δίδυμο Κεραμέως-Ζαχαράκη αξίζει πάρα πολλά "μπράβο" για τη δρομολόγηση της μη αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών ( τώρα θυμήθηκε η υπουργός το ενωσιακό δίκαιο ) και για τη συνέχιση της εφαρμογής των θρησκευτικών Φίλη-Γαβρόγλου και αυτή τη σχολική χρονιά.Γιατί τα παραπάνω δεν είχαν τολμήσει όχι να τα πουν, αλλά ούτε να τα υπαινιχθούν προεκλογικά; Μα γιατί χρειάζονταν τα πολύτιμα ψηφαλάκια των δυσαρεστημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή τους και ας προετοιμαστούμε να περιμένουμε και χειρότερα μέτρα.
ΥΓ.Η διοικούσα Εκκλησία γιατί εξακολουθεί να σιωπά;;;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)