24/9/19

Με τον σύνδεσμο θεολόγων "ΚΑΙΡΟΣ" συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σχόλιο ιστολογίου: Προκαλεί με τη στάση του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για μια ακόμη φορά.
Στον απόηχο των αποφάσεων του ΣτΕ και ενώ όλες τις μέρες που έχουν διαρρεύσει από τη δημοσιοποίησή τους απέφυγε οποιαδήποτε τοποθέτηση, σήμερα επέλεξε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΚΑΙΡΟΥ και Μέλη του συνδέσμου. Παρών στη συνάντηση, ως ενεργό μέλος του ΚΑΙΡΟΥ και ουσιαστικός εμπνευστής της δημιουργίας του θεολογικού αυτού αντι-συνδέσμου, ο πρωτεργάτης των ακυρωθέντων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά, καθηγητής Σταύρος Γιαγκάζογλου. Το σχετικό Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής μας ενημερώνει ότι εκτός των άλλων συζήτησαν και για το μάθημα των Θρησκευτικών! 
Αλήθεια, με τους πρωτεργάτες της αντισυνταγματικότητας των "νέων Θρησκευτικών" αποφάσισε να συζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος για τα Θρησκευτικά; Μήπως ζήτησε και οδηγίες από τον επικεφαλής του σχεδιασμού των "νέων Θρησκευτικών" για το τι πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής; Ή μήπως σκέφτεται να τον θέσει επικεφαλής σε κάποια επιτροπή από αυτές που συνηθίζει να συγκροτεί ο Αρχιεπίσκοπος όταν θέλει να αναβάλει επ΄ αόριστον τη λήψη αποφάσεων; 
Όταν πριν λίγες μόνο μέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι Φίλης και Γαβρόγλου έχουν παρανομήσει με τις αποφάσεις τους για τα Θρησκευτικά, το ίδιο προφανέστατα και σε υψηλότερο επίπεδο ισχύει και για εκείνους που σχεδίασαν και εφάρμοσαν τις πολλαπλώς αντισυνταγματικές αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ας πάψουν να προκαλούν ακόμη και μετά τις τόσες δικαστικές αποφάσεις ακύρωσης του έργου τους και ας αφήσουν επιτέλους ήσυχο τον θεολογικό κόσμο που τόσα χρόνια καταταλαιπωρούν με τις "καινοτόμες" ιδέες και αποφάσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - "ΚΑΙΡΟΥ"
Μέλη του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου "ΚΑΙΡΟΣ" στον Αρχιεπίσκοπο
Ο Πρόεδρος και Μέλη του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου "ΚΑΙΡΟΣ" επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Το νέο Προεδρείο με την ανάληψη των καθηκόντων του ήθελε να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης αναφέρθηκαν και στο μάθημα των Θρησκευτικών.
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης



20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ταλαιπωρείτε εσείς το θεολογικό κόσμο με το φανατισμό σας.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να μάθουμε τα ονόματα των ανθρώπων του "Καιρού" που εικονίζονται στη φωτογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Από αριστερά: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Καρακόλης Χρήστος - Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΑΙΡΟΥ, Παναγάκης Αντώνιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει ο συγγραφέας τον Μακαριώτατο προδίδει το αντιεκκλησιαστικό ήθος του. Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο εκφράζεται και το γεγονός ότι πλάθει σενάρια για το τι μπορεί να ειπώθηκε σε μια συνάντηση, στην οποία ο ίδιος δεν ήταν παρών, προδίδει και το ήθος του γενικότερα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί σκεπτόμενοι αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Ένα λαθάκι στα ονόματα. Καπετανάκης Γεώργιος κι όχι Παπαδόπουλος Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής αυτού του ιστολογίου, εν Χριστώ αδελφός και συνάδελφος, θα πρέπει κάποτε να αναλάβει την ευθύνη και να ανακρούσει πρύμναν ή, ευθαρσώς κι εκκλησιαστικώς να συστήσει στους αναγνώστες που καθημερινά το επισκέπτονται, σχολιάζοντας καθετί με ακραίο τρόπο, ότι η θρησκευτική εκπαίδευση στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο δεν μπορεί να υφίσταται νοοτροπίες που θυμίζουν θεοκρατικό κράτος. Ούτε, βέβαια, με άκομψο τρόπο να επικρίνουν ο ίδιος και οι σχολιαστές των δημοσιευμάτων του, την οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, ταυτίζοντάς την με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Σ’ ότι αφορά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών, δια γυμνού οφθαλμού, είναι φανερό ότι η «πληροφόρηση» που εδώ και χρόνια παρέχει γι’ αυτά είναι «παραπληροφόρηση», μονόπλευρη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεντόρων του.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, Ανώνυμε 24 Σεπτεμβρίου 2019 - 11:18 μ.μ.

Και καλά εμείς παρέχουμε παραπληροφόρηση για τα νέα ΠΣ. Το ΣτΕ έπεσε κι αυτό θύμα παραπληροφόρησης; Ή μήπως και οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν έτσι επειδή διαβάζουν blog thriskeftika;

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

Η παραπληροφόρηση έγκειται στο ότι παρουσιάζετε μονόπλευρα, παραμορφωτικά και απαξιωτικά θέσεις και απόψεις που διαφοροποιούνται από τις δικές σας. Ή είστε πολύ βέβαιος για το ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια ή απλώς επενδύετε στον φανατισμό και στη μισαλλοδοξία. Αυτή είναι η Ορθοδοξία που πρεσβεύετε;

Ανώνυμος είπε...

Ακραίο τρόπο θεωρεί ο οικουμενιστής και συγκρητιστής 11:18 μ.μ. την φύλαξη του Ορθόδοξου Δόγματος και την εκδίωξη του οικουμενισμού από το Ορθόδοξο μάθημα!

Οι αρχιοικουμενιστές μέντορες του δεν του τα είπαν καλά!

Φιλαλήθης

Ανώνυμος είπε...

Αντιεκκλησιαστικό ήθος 10:07 μ.μ. έχουν ανώνυμε οικουμενιστά οι ταυτίζοντες την Διοίκηση της Εκκλησίας με την Εκκλησία και οι οικουμενιστές που αλλοιώνουν την αλήθεια της Εκκλησίας.

Φιλαλήθης

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται πώς 1-2 Συριζαίοι ή "Καιρίτες" έγραψαν τα ντροπιαστικά για τους ίδιους σχόλια 8:48 μ.μ. 10:07 μ.μ. 11:18 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τριαλαρί - τριαλαρό, συνάδελφοι υποστηρικτές αυτού του ιστολογίου! "Πέρα βρέχει", "στην κοσμάρα σας!" "Το μυαλό πάνω απ' την κατσιούλα!" Αν αυτούς που κατηγορείτε, νομίζετε ότι δεν διδάσκουν Αναστάντα Χριστό, είστε "βαθιά νυχτωμένοι".

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε το διαχειριστή του ιστολογίου για την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ πληροφόρηση, την οποία παρέχει στους αναγνώστες του εγκρίτου ιστολογίου του, αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
Θα ανέμενε κανείς ότι μετά τον ισχυρό κόλαφο που δέχθηκαν επί της επηρμένης παρειάς τους οι αυτουργοί της αφύσικης και εκτρωματικής μεταλλάξεως του τελευταίου σε ένα πολυθρησκειακό μόρφωμα που συντελεί στη θρησκευτική, εθνική, κοινωνική και πολιτισμική ομογενοποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας, θα συστέλλονταν κάπως και θα σιωπούσαν αιδημόνως.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη. Και άρχισαν να περιφέρουν "ανά τας αγυιάς και ρύμας" του διαδικτύου τα φληναφήματά τους κάνοντας λόγο για "αναχρονισμό" και "οπισθοδρομικότητα" και για ΔΗΘΕΝ εισήλαση του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου στην περιοχή της θεολογίας και της παιδαγωγικής!
Ποιοι; Αυτοί που κατήρτισαν, σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα κατ εξοχήν αντι-παιδαγωγικά και συγκρητιστικά "νέα Θρησκευτικά".
Φρονώ ότι δεν αξίζει να αντιπαρατίθεται ο ιστολόγος με τους υποστηρικτές των μεγάλων ενόχων, μετά μάλιστα και το εκκωφαντικό ράπισμα που δέχθηκαν άπό το ΣΤΕ οι πρωτουργοί του ιδιαζόντως ειδεχθούς πνευματικού εγκλάματος σε βάρος της ελληνικής μαθητιώσης νεολαίας.
Μάλλον πρόκειται για απώλεια χρόνου.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Έγκυρες πληροφορίες από το ΥΠΕΘ λένε ότι θα βγει εγκύκλιος για φέτος τύπου Γαβρόγλου όπου στα δημοτικά,γυμνάσια ,Λύκεια δεν θα διδάσκονται οι ενότητες με τα άλλα θρησκεύματα για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια.Του χρόνου τα ΝΠΣ θα ονομαστούν θρησκειολογικό μάθημα,με εμπλουτισμό στις άλλες θρησκείες για όλους τους μαθητές και όσοι δεν θέλουν και ζητούν ομολογιακό μάθημα αν συγκεντρώνεται ικανός αριθμός μαθητών θα ζητούν από την κάθε θρησκευτική κοινότητα να στέλνει ιεροδιδασκάλους. Έτσι λένε ότι λύνεται οριστικά το πρόβλημα,διότι αφού -λένε - είμαστε 97% Ορθόδοξοι θα επιλέγουν οι μαθητές το Ορθόδοξο μάθημα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟ !,ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ πχ παρέα,ποιος βάζει καλούς βαθμούς,ποιο μάθημα προωθεί η διεύθυνση του σχολείου,η προσωπικότητα του θεολόγου κτλ !

Ανώνυμος είπε...

Καιρίτης είσαι ή οικουμενιστής ανώνυμε 9:57 πμ; Ή και τα δύο;
Με τον οικουμενισμό διδάσκεις Αναστάντα Χριστό ή με τον Βουδδισμό;

Διανοητής είπε...

Άξιο το ιστολόγιο "Θρησκευτικά", είμαστε στο πλευρό του!
Όπως βλέπω, τάραξε για ακόμη μια φορά, τους αντισυνταγματικούς θεολόγους σύμφωνα με το ΣτΕ...
Αυτό που με χαροποιεί, είναι το γεγονός ότι, πρώτοι οι μεταπατερικοί οικουμενιστές είναι αυτοί που διαβάζουν τα ορθόδοξα ιστολόγια και τους σχολιασμούς τους...
Αγαπητό ιστολόγιο "θρησκευτικά", μη ψάχνεις σοβαρότητα από Καιρο-σκόπους και ραδιούργους "θεολόγους".
Η μόνη συνέπεια που έχουν, είναι η εκκλησιαμαχία τους και η αντιστράτευσή τους με την Ορθόδοξη Πατερική Αγωγή.

Ανώνυμος είπε...

Ξυδάκι στους οικουμενιστές και θρησκειολογιστές!

Φ.

Ανώνυμος είπε...

25 Σεπτεμβρίου 2019 - 9:57 π.μ.:
Να, ένας ακόμη λόγος για τον οποίον ήμουν πάντοτε κατά των ΝΠΣ! Είναι ύφος αυτό θεολόγου - Καθηγητή και συνάμα Ορθόδοξου Χριστιανού απευθυνομένου προς συναδέλφους του ; Ντροπή και αγνωμοσύνη προς το blog που τον φιλοξενεί υβρίζοντα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας απλός κληρικός-Θεολόγος. Διαβάζω τις πολλές αναρτήσεις και αντιπαραθέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία. Εκφράζω μία "ανόητη" απορία:

-Η παραδοσιακή ομάδα θεολόγων θέλουν ένα Κατηχητικό μάθημα.
-Η νεωτεριστική ομάδα θέλει ένα θρησκειολογικό μάθημα.
-Η ομάδα των αθέων θέλει το θρησκευτικό μάθημα στην πυρά.
-Η διοικούσα και ποιμένουσα εκκλησία βρε παιδιά, ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ. Έχει κανείς καταλάβει;

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον οι τρεις από τους εικονιζόμενους στη φωτογραφία ήταν πρωταγωνιστές/συγγραφείς στα προηγούμενα βιβλία της "ορθόδοξης κανονικότητας"! Τελικά πίσω θα πάμε ή μπροστά; Μπάχαλο!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)