22/5/20

Προς εκτύπωση τα μεταβατικά νέα βιβλία Θρησκευτικών για τα ΕΠΑΛ

Με απόφασή της η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προχώρησε στην έγκριση εκτύπωσης των νέων διδακτικών βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών της Α΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και της Β΄ τάξης Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. σχολικού έτους 2020-2021. Οι τίτλοι των δύο βιβλίων είναι ίδιοι με εκείνους που έφεραν τα παλιά βιβλία Θρησκευτικών του Λυκείου, αυτά που ίσχυαν πριν τους ακυρωθέντες Φακέλους Μαθήματος, δηλ. "Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία" για την Α΄ Λυκείου και "Χριστιανισμός και Θρησκεύματα" για τη Β΄ Λυκείου. Μένει να δούμε και τις ομοιότητες και διαφορές στο περιεχόμενο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

1 σχόλιο:

labitochromis είπε...

Ειλικρινά, δεν βλέπω το γιατί θα έπρεπε να εκπλαγούμε ! Οι άνθρωποι του υπουργείου Παιδείας έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να ροκανίσουν το χρονικό διάστημα από το Ιούλιο μέχρι τώρα, για να επανεκτυπώσουν τα ακυρωθέντα βιβλία ! Από την στιγμή που πήραν την εξουσία, έλεγαν ότι ΘΑ εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, όταν βγήκαν οι νέες αποφάσεις του ΣτΕ (που καταδίκαζαν και τα βιβλία Γαβρόγλου) πάλι είπαν πως ΘΑ τις εφαρμόσουν, πως ΘΑ συντάξουν επιτροπές, κτλ.

Το έλεγα από πριν τις εκλογές του Ιουνίου : οι της ΝΔ είναι το ίδιο άθεοι με τον Σύριζα ! (Οι εξαιρέσεις 5- 10 ατόμων απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η ΝΔ φοβάται το πολιτικό κόστος (δηλαδή μήπως και δεν ξαναβγεί,αν κάνει κάτι ΜΗ αρεστό στους πολλούς), ενώ ο Σύριζα όχι. Η αιτιολογία του πολιτικού κόστους είναι ο μόνη εξήγηση για τις κινήσεις της ΝΔ : σφυγμομετράει τις αντιδράσεις του κόσμου για το ΤΙ θα "περάσει" και πότε. Δουλεύει δηλαδή, όπως ακριβώς δουλεύει και ο λεγόμενος λαϊκός οικουμενισμός. Σιγά σιγά.

Γι' αυτό και ο ψαλμωδός λέει "μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία".

π. Βασίλειος Μαυρίδης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)