28/7/20

Ετοιμάζουν την επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους ναούς

Η κυβέρνηση ετοιμάζει την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας πέραν των σούπερ μάρκετ, όπου ήδη ισχύει και σε άλλους κλειστούς χώρους, ανάμεσα στους οποίους και στους ναούς.
Τα σχετικά δημοσιεύματα μάλιστα από τα ΜΜΕ, που λειτουργούν ως παπαγαλάκια της κυβέρνησης, προαναγγέλλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ναούς με την αιτιολογία ότι έρχεται Δεκαπενταύγουστος και αυξάνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις! Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και δεν αποκλείεται οι σχετικές αποφάσεις να ανακοινωθούν άμεσα.

Την ίδια στιγμή η Υπουργός Παιδείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στα σχολεία με το άνοιγμά τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στούντιο των τηλεοπτικών καναλιών όπου μπαινοβγαίνουν οι πολιτικοί και οι λοιμοξιολόγοι, δεν είναι κλειστοί χώροι και μάλιστα με κλιματισμό; Γιατί δεν ξεκινούν από εκεί την υποχρεωτική μάσκα;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι βέβαιος ότι οι μητροπολίτες μας με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο θα αντισταθούν σθεναρά σε αυτό το μέτρο. Δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι αυτό. Όπως δεν άφησαν τόσα άλλα. Τι να θυμηθώ....προδοσία Μακεδονίας....κλεισιμο ιερων ναων και απαγορευση θειας λειτουργιας...αλλαγή φύλου στα 15...ομοφυλοφιλικές σχέσεις....κολυμπαρι. ..
Μιλάμε για ομολογητες τώρα...όχι αστεία...
Όπως αντιστάθηκαν σε όλα αυτά , έτσι θα αντισταθούν και τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι η μάσκα; Άρθρο της πίστεως για να αντισταθούν; Αν οι επιστήμονες κρίνουν πως πρέπει να φορεθεί μάσκα που είναι το αξιοκατακριτο; Εσείς με ποια αρμοδιότητα μιλάτε;

Ανώνυμος είπε...

Μιλάω με την αρμοδιότητα του Ελεύθερου Έλληνα πολίτη με την κατοχυρωμένη συνταγματικά ελευθερία έκφρασης του λόγου.
Εσείς με πιο δικαίωμα με ειρωνευεστε?

Σε ότι αφορά την μάσκα. Προφανώς και δεν θα ακούσουμε τους εγκαθετους και πληρωμενους γιατρούς διότι υπάρχουν γιατροί που αναφέρουν ότι η μάσκα δεν λύνει το πρόβλημα αλλά μάλλον το δημιουργεί.
Και επίσης δεν νοείται άνθρωπος εντός του Ιερού Ναού να φοράει μάσκα διότι κανείς δεν προσέτρεξε στον Χριστό με αποτέλεσμα να νοσήσει αλλά μόνο θεραπείες έκανε ο Χριστός.

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/MNAOv1xafiU

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην είναι εγκάθετοι οι άλλοι.Αυτοί που λένε πως η μάσκα βλάπτει;

Ανώνυμος είπε...

Από τις ΣΤΟΕΣ που βγαίνουν οι κυβερνήτες μας πού να γνωρίσουν τον Χριστό και την αγιαστική και θαυματουργική επέμβαση και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Το θέμα δεν είναι μόνο εκείνοι αλλά και όσοι γνωρίζουν και ιδιαιτέρως οι Επίσκοποι. Τι κάνουν; Θα συνεχίσουν να συμφωνούν με την αγιοπνευματική αγραμματοσύνη της Πολιτείας;
Στον ¨υπερθεό κορωνοϊό" θα σκύψουμε το κεφάλι; Πώς μας ανέχεται ο Θεός;
Δεν μας αξίζει να ακουστούν για εμάς τα λόγια του Χριστού Ματθ. 17, 17: «ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ’ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν;…»
Και τα λόγια του ύμνου σε παραλλαγή: Μὴ πλανᾶσθε (Έλληνες) αὐτὸς γάρ ἐστιν ὁ ἐν θαλάσσῃ σώσας, καὶ ἐν ἐρήμῳ θρέψας, αὐτός ἐστιν ἡ ζωὴ καὶ τὸ φῶς, καὶ ἡ εἰρήνη τοῦ Κόσμου".

Από τη μια καταγράφουμε όλη την εμπειρία των αγίων της Εκκλησίας μας και από την άλλη συμπεριφερόμαστε σα να μην υπάρχει ο Χριστός, η Θεοτόκος, οι άγιοι και οι θαυμαστές επεμβάσεις τους, σα να μην είναι παρόντες στη Θεία Λειτουργία, σα να μη μεταδίδεται ο ίδιος ο Χριστός. Απίστευτος δαιμονικός πειρασμός επιχειρεί να διαστρέψει την Ορθόδοξη εμπειρία και να την υποτάξει με πρόσχημα τον κίνδυνο στην υγεία και τη ζωή μας.
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)