15/12/08

Σεξουαλική Αγωγή στο δημοτικό - Τυπώνονται τα βιβλία

Γράφει "ο περαστικός"
.
Το ένθετο «Κ» της «Καθημερινής» της Κυριακής, 14/12/2008 φιλοξένησε άρθρο του Λεωνίδα Ντιλσιζιάν με τίτλο «Τα πρωτάκια ανακαλύπτουν το σώμα τους – Οι περιπέτειες του πρώτου βιβλίου σεξουαλικής αγωγής για τα δημοτικά σχολεία μιας πουριτανικής χώρας».
.
Το άρθρο επιβεβαιώνει ότι με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας τυπώνονται ήδη δύο νέα βιβλία για το δημοτικό σχολείο με τον κοινό τίτλο «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις» που θα δοθούν στα παιδιά από την επόμενη σχολική χρονιά.
.
Όλο το παραπάνω άρθρο γράφτηκε για να τονίσει ότι «περιγραφές και σκίτσα που μιλούν για την ανατομία, την καθαριότητα και την υγιεινή του σώματος ψαλιδίστηκαν». Δημοσιεύονται μάλιστα κάποια σκίτσα (πραγματικά άθλια και προκλητικά) που «δεν πέρασαν» και δεν θα μπούνε στα βιβλία. Ο υπεύθυνος μάλιστα για τα νέα βιβλία Θάνος Ασκητής δηλώνει στον αρθρογράφο: «Και δεν σας κρύβω ότι για πολλά που μπήκαν επέμενα πολύ». Με την επιμονή του όμως κατάφερε να περάσει όσα ήθελε. Άλλωστε και κάποια σκίτσα που δημοσιεύονται με τη σημείωση ότι εγκρίθηκαν και θα μπούνε στα νέα βιβλία είναι επίσης άθλια.
.
Μετά το σάλο με το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ δημοτικού, μετά τις εγκυκλίους για τα Θρησκευτικά , τώρα το Υπ. Παιδείας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο ολίσθημα. Ο Υπουργός και το επιτελείο του φαίνονται αδιόρθωτοι.
.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να μην επιτρέψουμε να δοθούν στα παιδιά τέτοια βιβλία. Επιτέλους. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πρέπει κάποτε να σταματήσει να προκαλεί με τις αποφάσεις του τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς των μαθητών. Δεν δεχόμαστε οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί να παραδώσουμε την ευθύνη για την εκπαίδευση των παιδιών ούτε στους φωστήρες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ούτε στο μέγα διδάσκαλο Θάνο Ασκητή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς τι σε πείραζει τα παιδία να μαθαίνουν το σωμά του ειναί κατι αντιδεολογίκο. Το να μιλανέ μεταξυ τους χωρίς καμία καθοδήγηση ως προς την σεξουαλικότητα τους ειναι καλύτερο; Επιπλέον το να μαθαίνουν πως δημιουργήται ενα παιδί διερωτουμέ ειναι κακό αφού δεν περίεχει ουτε αισχρά ουτε αμιγώς σεξουαλική πράξη. Το να τους μαθαίνουμε να πιστευούν σε μια θρησκεία που εχουμέ επιλέξει εμείς για αυτά ειναί καλυτερο. Αφηστέ τα παιδιά να δημιουργίσουν με ενεργεία μην τα κλεινέτε στο κουβουκλίκο που λεγεται σχολείο. Αφηστέ να δημιουργήσουν μονά τους εσείς απλά αναφερεταί τους τις εμπείριες σας και τις γνώσεις σας αλλα μην τα καθοδηγειταί.
Ενά παιδί για να ενταχθεί σωστά στην κοινωνία πρεπεί να εχεί τα καταλληλά προτυπά και υποπροτύπα, αλλα όχι να του λεμέ αυτό ειναί σωστό και αυτο θα κάνεις τελός.
Επίσης όταν ενα παίδι δεν εχεί γνωρισεί με καταλλήλο τροπό το σωμά του τοτέ η σεξουαλικοτητά του μπορεί να οδηγηθεί αλλου. Πιστευεταί οτι αυτα που δειχνεί η τηλεοράση ειναί καλυτέρα, γιατί ολα τα παιδία βλεπουν τηλεόραση και μπορεί να δουν καποία σεξουαλική σκηνη που οι γονείς του την εχούν απαγορευσεί. Ενώ ανα τα μάθει απο σκιτσάκια και απλά και οχι αισχρά λογιά ενός βιβλιού ειναι καλύτερα, απο αυτα τα ποταπά που δείχνεη τηλεόραση. Ή μηπώς επείδη θα μαθεί καποια πραγμάτα για το σώμα του θα γινεί "πορνός".
Αφηστέ τις προκαταληψή σας που εχουν καταστρεψεί την γνωσή και δωστέ εφοδία για μια καλύτερη κοινωνία στα παιδία.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ! ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)