2/6/09

Τα «παράνομα» Θρησκευτικά

Υπάρχει στις μέρες μας μια –μικρή ευτυχώς- ομάδα θεολόγων που ζητά την αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) από Ορθόδοξα Χριστιανικά Θρησκευτικά σε ένα μάθημα ανοιχτό προς όλες τις θρησκείες, όχι ομολογιακό ή κατηχητικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Θεωρούν ότι η αλλαγή του χαρακτήρα του ΜτΘ θα αποτελέσει τη νομιμοποιητική βάση του μαθήματος στη σύγχρονη εποχή.
Όσοι ακολουθούν το παραπάνω σκεπτικό προφανώς θεωρούν «παράνομα» τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Θρησκευτικά για τα ελληνικά σχολεία. Υπερτονίζουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου και προσπαθούν να προσαρμόσουν το ΜτΘ στους «νόμους» της πολυπολιτισμικότητας. Προφανώς αντιλαμβάνονται ότι οι «νόμοι» της Ορθοδοξίας έρχονται σε αντίθεση με τους «νόμους» της πολυπολιτισμικότητας ή μάλλον όσοι ορθοδόξως σκέφτονται είναι πολυπολιτισμικώς «παράνομοι».
Δεν συμμεριζόμαστε το σκεπτικό των θεολόγων αυτών. Ούτε αλλαγή του χαρακτήρα του ΜτΘ απαιτείται, ούτε αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του. Κανείς δεν μας το ζητάει. Ποια θρησκευτική ομάδα, αλήθεια, διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του ΜτΘ; Ποιοι ετερόδοξοι ή αλλόθρησκοι απαίτησαν και πότε την αλλαγή του ΜτΘ; Μόνο κάποιοι άθεοι εκπαιδευτικοί και πολιτικοί απαιτούν την αποορθοδοξοποίηση του ΜτΘ και μελλοντικά σχεδιάζουν την κατάργησή του. Απορούμε όμως πως ομάδες θεολόγων ακολουθούν τον ίδιο τρόπο σκέψης με τους γνωστούς αυτούς πολέμιους κάθε χριστιανικού στοιχείου στην Ελλάδα.
Ευτυχώς που η μεγάλη πλειονότητα των θεολόγων αγωνίζεται για Ορθόδοξα Χριστιανικά Θρησκευτικά βασισμένα στην αγιοπατερική σκέψη και δεν ακολουθεί τους «νόμους» και το πνεύμα της νεοταξικής πολυπολιτισμικής ανοησίας. Εάν ένα τέτοιο ΜτΘ είναι «παράνομο», τότε εμείς από εδώ και στο εξής θα «παρανομούμε» για χάρη της Αλήθειας του Χριστού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην απορείτε καθόλου γιατί οι ψευτοθεολόγοι θέλουν την αλλοίωση του μαθήματος.
1ον.Για να μην υπάρχει δυνατότητα σε καμμια περιπτωση να γίνει προαιρετικό, ώστε να μην χασουν τις καρέκλες τους.
2ον.Διότι πάσχουν από πνευματική διαστροφή και απιστία και πωλούν τα πάντα αντί πινακίου φακής. Πάνω απ' όλα θέτουν την ύλη που έχουν θεοποιήσει!
3ον.Διότι πάσχουν και από το σύνδρομο του Ιούδα!...

Και μακάρι να ήταν μικρή η ομάδα αυτή. Δυστυχώς είναι μεγάλη και έχει τα πλοκάμια της εισχωρήσει σε μεγάλες και καίριες θέσεις του Υπουργείου, αφού ως γνωστόν προτιμούνται πάντοτε οι ευλίγιστες σπονδυλικές στήλες και οι σκυμμένοι σβέρκοι!... Δυστυχώς!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)