29/10/09

Επιχορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για την έκδοση της «Πάπισσας Ιωάννας» του βλάσφημου Ροϊδη

Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ του esos.gr:
Το "έλα να δεις" γίνεται στα γραφεία της πολιτικής ηγεσία του υπ. Παιδείας. Ψάχνοντας η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου να βρει σε ποιους τομείς ξοδεύει τον προυπολογισμό του το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr , βρήκε μια δαπάνη της τάξεως των 800 χιλ ευρώ για την "Επιχορήγηση του ΟΕΔΒ για την προμήθεια των βιβλίων ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ και ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ".
Στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια διαβάζουμε σχετικά:
H Πάπισσα Ιωάννα είναι μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροΐδη που δημοσιεύτηκε το 1866......

με το χαρακτηρισμό «μεσαιωνική μελέτη» σύμφωνα με την άποψη του ίδιου του συγγραφέα. Σε αυτό εξιστορείται ο βίος της Ιωάννας, μίας γυναίκας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άντρας. Το μυθιστόρημα αυτό θεωρείται το σημαντικότερο από τα έργα του Ροΐδη …τελικά αφορίστηκε "ως αντιχριστιανικόν και κακόηθες", με την υπ' αριθ. 5688/4-4-1866 εγκύκλιο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος ο Ροΐδης διώχθηκε δικαστικά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδότησε με υπέρογκο ποσό την έκδοση ενός «αντιχριστιανικού και κακοήθους» βιβλίου του βλάσφημου Ροϊδη.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας προειδοποιήσαμε ότι τα αντιχριστιανικά έργα της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θα είναι χιονοστιβάδα και χιονοθύελλα, σε σύγκριση με τις νιφάδες χιονιού παρόμοιων έργων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ένας (ΠΑΣΟΚ) τρέχει με 100 χιλιομετρα την ώρα στον αποχριστιανισμό της Ελλάδος, ενώ η Ν.Δημοκρατία αναγκαζόταν να τρέχει με 10 χιλιομετρα.
Και που είστε ακόμα...
Ούτε μήνας δεν συμπληρώθηκε απο τότε που ανέλαβε η νέα κυβερνηση ΠΑΣΟΚ και δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο (π.χ. Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, απαλειφη του Εθνικης απο το Υπουργείο Παιδείας, απαλειφή του Εθνικής απο το Υπουργείο Οικονομίας κ.α.)

Και που είστε ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Την επιχορήγηση πάντως έδωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος έχει δικό του blog. Δείτε τι γράφει σε αυτό σχετικά με το θέμα:
Οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΥΠΕΠΘ για το 2009
Οι οικονομικές υποχρεώσεις του Υπ. Παιδείας μέχρι το τέλος του έτους πλησιάζουν τα 530 εκ. ευρώ. (Τα μισά περίπου αφορούν τον τακτικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα τις δημόσιες επενδύσεις).

Το άσχημο είναι ότι ελάχιστα από τα ποσά αυτά αφορούν δραστηριότητες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά το εκπαιδευτικό σύστημα. Ενδεικτικά σημειώνω ότι τα 110 εκ αφορούν τις μετακινήσεις μαθητών (μιας διαχρονικά λαθεμένης πολιτικής που έχει επιτρέψει απαράδεκτες καταστάσεις), ενώ 4 εκ. ευρώ απαιτούνται για προμήθεια χαρτιού (αναστενάζει ο Αμαζόνιος).

ΥΓ. Εντύπωση μου έχει προκαλέσει μια υποχρέωση δαπάνης 800 χιλ ευρώ για "Επιχορήγηση ΟΕΔΒ για την προμήθεια των βιβλίων ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ και ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ".

http://panaretos.blogspot.com/2009/10/2009.html

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο πρώτος σχολιαστής δεν κατάλαβε τι διάβασε.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη δεν το διάβασα σωστά, νόμισα ότι ήταν τωρινή η απόφαση του Υπουργείου Παιδίας.
Πάντως δεν αφίσταμαι καθόλου απο τις απόψεις μου, για την τεράστια διαφορά ΝΔ-Πασοκ στα πνευματικά θέματα. Εύχομαι να διαψευσθώ, που όμως αποκλείεται.
Ο πρώτος σχολιαστης.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)