20/5/10

Σύναντηση και ανταλλαγή δώρων Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Καρδινάλιο Κάρλο Καφφάρα

Με πληροφορίες από http://www.mospat.ru/gr/2010/05/19/news18428/
Στις 18 Μαΐου 2010, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ιταλία, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων συναντήθηκε με τον παπικό "Αρχιεπίσκοπο" Μπολόνιας Καραδινάλιο Κάρλο Καφφάρα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ενημέρωσε τον Καρδινάλιο για το ταξίδι του προς τα προσκυνήματα της Ιταλίας. Τα μέρη συζήτησαν την κατάσταση των Εκκλησιών στη σύγχρονη εκκοσμικευμένη κοινωνία.......
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων προσέφερε στον παπικό "Ιεράρχη" μια εικόνα της Παναγίας του Βλαδιμήρ, η οποία καλλιτεχνήθηκε στα εργαστήρια του Πατριαρχείου Μόσχας.
Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος Καφφάρα επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Ιλαρίωνα ένα βιβλίο με προσευχές στην Παναγία και πίνακες των γνωστών Δυτικών ζωγράφων που απεικονίζουν την Θεοτόκο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κληρικός του Ιερού Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στη Ρώμη Ηγούμενος Φίλιππος Βασίλτσεφ και ο συνεργάτης του ΤΕΕΣ διάκονος Ιωάννης Γουαϊτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)