4/5/10

Φιλοπαπικές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου

Στη σημερινή (4/5/2010) έκτακτη συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έλαβε φιλοπαπικές αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτές καλείται ο πιστός λαός να σιωπήσει (!) και να δεχτεί τον Πάπα στο νησί της Κύπρου "μακρὰν ἀπὸ φανατισμοὺς καὶ ἀντιεκκλησιαστικὲς ἐκδηλώσεις". Η δε Σύνοδος θα αποστείλει Αντιπροσωπεία για την υποδοχή του Πάπα. Τα ονόματα όσων θα αποτελέσουν την Αντιπροσωπεία αυτή δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά είναι σαφές πως η Σύνοδος της Κύπρου υποκλίνεται στον Πάπα και τον δέχεται με τρόπο επίσημο στην Κύπρο, προσπαθώντας μάλιστα να επιβάλλει νόμο σιωπής σε όσους διαφωνούν με την έλευση του Πάπα στο νησί.
Ακολουθεί το ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ της σημερινής Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου:
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς:......1) Ἀσχολήθηκε μὲ τὴν ἐπίσημη ἐπίσκεψη στὴν Κύπρο τοῦ Πάπα Ρώμης καὶ ἀποφάσισε ὁμοφώνως ὅπως:
α) Ἀπευθυνθεῖ πρὸς τὸν Ὀρθόδοξο Κυπριακὸ λαό, ἐκθέσει πρὸς αὐτὸν τὶς θέσεις της καὶ τὸν καλέσει ὅπως ἀντικρύσει τὴν ἐπίσκεψη στὰ πλαίσια τῆς εὐγένειας, μακρὰν ἀπὸ φανατισμοὺς καὶ ἀντιεκκλησιαστικὲς ἐκδηλώσεις. Θὰ ἀποστείλει πρὸς τοῦτο σχετικὴ ἐγκύκλιο.
β) Ἀντιπροσωπεία τῆς Ἱερᾶς Συνόδου παρευρευθεῖ στὴν ἄφιξη τοῦ Πάπα στὴν Πάφο καθὼς καὶ στὴν Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπή.

2) Συζήτησε διεξοδικῶς τὴ σημερινὴ κατάσταση τοῦ Ἐθνικοῦ μας θέματος καὶ ὅρισε ἐπιτροπὴ ἐξ Ἀρχιερέων πρὸς ἐπεξεργασία κειμένου μὲ τὶς θέσεις τῆς Ἐκκλησίας.
3) Δέχτηκε τὸν ποδοσφαιριστὴ Διονύση Χιώτη τὸν ὁποῖο εὐχαρίστησε καὶ ἐτίμησε γιὰ τὴν πρωτοβουλία του καὶ τοῦ ἐπέδωσε συμβολικὴ ἐπιταγὴ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου γιὰ ἐνίσχυση τῆς προσπάθειας πρὸς συγκέντρωση χρηματικοῦ ποσοῦ γιὰ θεραπεία μικροῦ κοριτσιοῦ ποὺ πάσχει ἀπὸ σπάνια ἀσθένεια. Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ἀποφάσισε τὴ διενέργεια ἐράνου στοὺς ναοὺς ὅλης τῆς Κύπρου γιὰ ἐνίσχυση τῆς προσπάθειας αὐτῆς.
Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Κύπρου

3 σχόλια:

Παναής είπε...

Να κάνω μιά εισήγηση;Η αντιπροσωπία Ιεραρχών με τον Αρχιεπίσκοπο που θα πάνε να προσκυνήσουν,(ουπς),συγνώμη,να φανω πιο ευγενής μπορει να παρακολουθουν και ανήλικοι.Αφού θα φιλήσουν την παντόφλα ή το δακτυλίδι του Αντιχρίστου ας φύγουνε και μαζί του στο Βατικανό να πάνε να μείνουνε μαζί του διότι ο πιστός λαός θα τους πάρει με τα αυγά και τις τομάτες.Δεν θέλουμε άλους Βέκκους και άλλους Βησσαρίωνες αρκετούς είχε η ορθοδοξία μας απο αυτούς.Τελικά να σας πώ και το νόστιμο,ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα πάθει όπωσ τον καρδινάλιο Βησσαρίωνα που πέθανε με τον καϋμό να μαζέψει στρατό να πολεμήσουν ενάντια στους μουσουλμάνους,περίμενε βοήθεια απο τους δυτικούς,φραγγολατίνους,αλλά έμεινε στο περίμενε.Πρόδωσε την πίστη του υποστιρίζοντας"τεκμηριωμένα"ότι το Αγιο μας Πνεύμα εκπορεύετε και εκ του Υιού(filioqve),και τον πήραν με τις πέτρες οι Κωνσταντινουπολίτες και έφυγε και έγινε καρδινάλιος στον πάπα.Ελπίζω να μην πάθει κανείς Ιεράρχης μας τέτοιο κακό,και να σταθούν στο ύψος τους το Ορθόδοξο.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο φιλόχριστος και πολύπαθος Κυπριακός Λαός έχει ιστορικό χρέος να γυρίσει την πλάτη στην επίσκεψη του ποντίφικα. Τα περί φανατισμών και άλλα τέτοια αηδή τα χαρίζουμε στους φονταμενταλιστές του οικουμενισμού...

Παναής είπε...

οι Παφίτες αδελφοί έχουν και χρέος αφού τόλμησαν να μαστιγώσουν τον Απόστολο των Εθνών να ξεπληρώσουν με το ίδιο νόμισμα με το να μαστιγώσουν τον "απόστολο"των παιδεραστών και να τον ρίξουν εκει πιο δίπλα επο το κάστρο στη θάλασσα μπας και τον φάει κανένα θαλάσιο κύτος και να αλάξει γνώμη και να τον φτύσει το κύτος και να μετανοήσει και να γίνει ορθόδοξος για να γλιτώσουν τα εκατομύρια ανθρώπων που σέρνει στην κόλαση ούπς στην πλάτη του μου ξέφυγε λόγο του φονταμεναλισμού μου και του φανατισμου μου που με διακατέχει.Υστερα εξύπνησα θα μου πείτε!Θέλω πολύ να βάζω καλούς λογισμούς και να έχω καλα όνειρα,είναι κακο;Ευτυχώς που έμεινε και κανένας ορθόδοξος καθηγητής στην Θεσ/νίκη και μαθαίνου με περι ορθοδοξίας και το πιο συμαντικο που το έμαθα ποιηματάκι είναι : οι άνθρωποι που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν υπάρχει σωτηρία γι'αυτό τους προσκαλούμε όλους ελάτε κοντά.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)