6/7/10

Συνεργασία Αρχιεπισκόπου - πρωθυπουργού

Αύριο Τετάρτη στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής σε επίσημη εκδήλωση με ομιλητές τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα υπογραφεί κείμενο –συμφωνία για την από κοινού αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων με κύριο αυτό της φτώχειας.
Μια τέτοια συνάντηση και συμφωνία δεν θα μπορούσε να εμπεριέχει τίποτε αρνητικό. Γεννά όμως πολλά ερωτήματα και ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει και ο συμβολισμός που κρύβει. Ως γνωστόν η κυβέρνηση με ρυθμίσεις αύξησε δραματικά τη φορολόγηση της Εκκλησίας. Πολλοί Ιεράρχες αντέδρασαν αλλά ο Αρχιεπίσκοπος δεν εισάκουσε τη φωνή τους......
Τώρα γίνεται μια επίσημη εκδήλωση που εμφανίζει πλήρως συνεργαζόμενες και συμπλέουσες Εκκλησία και Πολιτεία τη στιγμή που άλλα θέματα παραμένουν εκκρεμή. Αναφέρουμε μερικά:
1. Τι θα ισχύσει τελικά με τις χειροτονίες κληρικών; Θα απαγορευθούν για τα επόμενα τρία χρόνια;
2. Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για το μάθημα των Θρησκευτικών; Τι θα ισχύσει για το μάθημα στο Λύκειο μετά τις αλλαγές που προγραμματίζονται;
3. Θα διατηρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και γενικά η παιδεία μας τον χριστιανικό της προσανατολισμό; Ή θα προχωρήσει με ταχύτερο βηματισμό ο αποχριστιανισμός της;
4. Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα και κυρίως για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων;
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε και πολλά άλλα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό που κυρίως προέχει είναι να γίνει σαφής ο διαχωρισμός των θέσεων της Εκκλησίας απέναντι σε κάποιες αποφάσεις των κυβερνώντων. Η εικόνα πλήρους συμφωνίας και σύμπλευσης μπορεί να εξυπηρετεί τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, δεν εκφράζει όμως τον πιστό λαό της πατρίδας μας που μάλλον αγανακτεί βλέποντας τους δύο άνδρες χαμογελαστούς σε παρόμοιες φιέστες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθό το σχόλιο σας. Πεστε τα γιατί κοντεύουμε να παλαβώσουμε με αυτά που βλέπουμε: προδοσία, προδοσία, προδοσία.

Θεόδωρος

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ότι έγινε στη Σερβία (η επίσημη Ιεραρχία έπαιξε κ αυτή το ρόλο της για την επίσημη αλβανοποίηση του Κοσόβου, εξορία Αρτεμίου , δίωξη π.Συμεών κλπ), το ίδιο πάει να γίνει και για το Σκοπιανό.
Θέλουν να το πουλήσουν.

Μην απορήσετε αν προκύψει κάνα οικονομικό σκάνδαλο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να "μαζευτεί" ο Άνθιμος και να κλείσει το θέμα με το όνομα αποδεχόμενοι τη σύνθετη ονομασία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)