10/8/10

Επιμόρφωση Θεολόγων (και εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων) για το Νέο Σχολείο

H ιστοσελίδα εκπαιδευτικών θεμάτων esos.gr παρουσιάζει το πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το Νέο σχολείο. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το νέο σχολείο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις (Α΄ και Β΄) και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013. Η επιμόρφωση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (περίπου 150.000 άτομα), ανεξαρτήτως των τεχνολογικών μέσων και δεξιοτήτων που διαθέτουν.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα προτείνεται να είναι διάρκειας διακοσίων (200) ωρών και να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνδυαστικής Μάθησης (Blended Learning), δηλαδή να περιλαμβάνει σεμινάρια δια ζώσης διδασκαλίας (face-to-face) και αξιοποίηση της μεθοδολογίας που αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής διαδικασίας, οι επιμορφωνόμενοι προτείνεται να κατανεμηθούν ανάλογα με τον κλάδο τους σε τμήματα μάθησης. Για τους Θεολόγους προβλέπεται η δημιουργία χωριστών τμημάτων μάθησης.
Οι πληροφορίες αυτές, που δημοσιεύει το esos είναι προφανώς αρχικές (πλαίσιο Επιμόρφωσης) και αναμένεται να δοθούν νέες εκτενείς οδηγίες, να καθοριστούν ημερομηνίες υλοποίησης του προγράμματος επιμόρφωσης και τμήματα επιμορφουμένων καθηγητών.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο esos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)