24/11/10

Την Πέμπτη η απόφαση της Συγκλήτου για το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας

Αύριο, Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, συνεδρίαζει η Σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για να αποφασίσει την διατήρηση ή την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος με έγγραφό του, στις 19/11/2010 προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε τη γνώμη της Συγκλήτου για το ενδεχόμενο κατάργησης του Τμήματος, την μη περίληψή του στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων και την ένταξη των φοιτητών του στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθήνας.
Οι φοιτητές του Τμήματος αντέδρασαν με αποχή από τα μαθήματα, πορεία και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, από τον οποίο απέσπασαν τη δέσμευση ότι θα υπερασπιστεί μαζί τους τη λειτουργία του Τμήματος.... Ο Μητροπολίτης Πειραιώς με Ανακοινωθέν σε αυστηρή γλώσσα προειδοποίησε ότι ο πιστός λαός, η ΔΙΣ και η Ιεραρχία θα αντιδράσουν με κάθε νόμιμο τρόπο στην περίπτωση κατάργησης του Τμήματος.
Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν με τη Σύγκλητο να λαμβάνει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)