19/11/10

Καμία επίσημη συνοδική απόφαση για τα Θρησκευτικά

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Νοέμβριο. Στα Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν μετά τις συνεδριάσεις της Συνόδου δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Μία μόνη διαρροή προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την οποία ανακύκλωσαν και άλλα μέσα ενημέρωσης, μας πληροφόρησε για τη συζήτηση που έγινε μεταξύ των Συνοδικών Ιεραρχών σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών. Παρά την ανησυχία που εξέφρασαν οι Συνοδικοί ενώπιον του ενδεχομένου μετατροπής του μαθήματος σε επιλεγόμενο δεν μετέτρεψαν την ανησυχία τους αυτή σε έμπρακτη διαμαρτυρία. Ούτε Επιστολή απέστειλαν προς την Υπουργό Παιδείας για το θέμα, ούτε Ανακοινωθέν εξέδωσαν, ούτε και έστω μια απλή αναφορά σε ένα Δελτίο Τύπου δεν έκαναν. Προφανώς αποφάσισαν να αντιδράσουν όταν το σχέδιο για το νέο Λύκειο υποβληθεί προς διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας....
Τότε όμως θα είναι μάλλον αργά. Η παρέμβαση της Συνόδου έπρεπε να γίνει άμεσα και πριν τη διαμόρφωση του σχεδίου που θα υποβάλλει το Υπουργείο προς διαβούλευση. Η Σύνοδος όφειλε να απαιτήσει την διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών στο Λύκειο στο σχέδιο που ακόμη βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Καλή και άγια η έκφραση ανησυχίας για το μάθημα, όχι όμως αρκετή ώστε να αποτρέψει τον κυβερνητικό σχεδιασμό υποβάθμισης του μαθήματος.
Η αναβλητικότητα της Συνόδου στη λήψη αποφάσεων για την Κάρτα του Πολίτη και τα Θρησκευτικά διευκολύνει την κυβέρνηση στην υλοποίηση των αντιχριαστιανικών σχεδίων της. Κάθε εκ των υστέρων αντίδραση είναι αμφίβολο πόσο θα μπορέσει να ανατρέψει κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)