20/1/11

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών

πηγή: ΑΠΕ
Το ΕΚ καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών
Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν με ψήφισμά τους τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος χριστιανικών κοινοτήτων σε χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Νιγηρία, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Κύπρος, το Ιράν και το Ιράκ, στο οποίο εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τα πολλαπλά επεισόδια μισαλλοδοξίας, καταπίεσης, και βιαιοπραγιών έναντι των Χριστιανών, που οδηγούν στην έξοδο αυτών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάχρηση της θρησκείας από δράστες τρομοκρατικών ενεργειών σε διάφορες περιοχές του κόσμου και καταδίκασαν "την εκμετάλλευση της θρησκείας σε διάφορες πολιτικές συγκρούσεις"....
Λειτουργία Χριστουγέννων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου
Το ΕΚ καταδίκασε με το ψήφισμα του την δια της βίας διακοπή της λειτουργίας των Χριστουγέννων 300 Χριστιανών που έχουν απομείνει σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Κύπρου από τις τουρκικές αρχές.
Ελευθερία της θρησκείας/πίστης: Απαραίτητο στοιχείο των σχέσεων με τρίτες χώρες
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Ύπατη Εκπρόσωπο, Ashton, να διασφαλίσει ότι η ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και η κατάσταση των θρησκευτικών κοινοτήτων συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών, θα παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα σε ότι αφορά τις σχέσεις με τις τρίτες χώρες, και θα αποτυπωθούν στις εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα συνέλθει στις 31 Ιανουαρίου 2011 να συζητήσει το πρόβλημα της καταδίωξης των Χριστιανών και το σεβασμό της ελευθερίας της θρησκείας ή πίστης, καθώς και τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια και την προστασία των υπ' απειλή θρησκευτικών χριστιανικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο.



Μεταξύ αυτών των μέσων, το ΕΚ ζητά την ανάπτυξη μιας στρατηγικής της ΕΕ για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ελευθερίας της θρησκείας, περιλαμβανομένου ενός καταλόγου μέτρων κατά κρατών που είναι γνωστό ότι δεν προστατεύουν τα θρησκευτικά δόγματα.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Το κείμενο που εγκρίθηκε θα είναι σύντομα διαθέσιμο εδώ (κάντε κλικ στις 20 Ιανουαρίου 2011)
Κοινή πρόταση ψηφίσματος σχετικά με την κατάσταση των χριστιανών στο πλαίσιο της ελευθερίας της θρησκείας
Μαγνητοσκόπηση της συζήτησης μέσω του EP live, 19 Ιανουαρίου 2011
http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?session=last¤tSei=SEI3&language=en
Δελτίο Τύπου του Προέδρου Buzek για τη δολοφονική έκρηξη σε εκκλησία της Αιγύπτου (01.01.11-στα αγγλικά)
http://www.europarl.europa.eu/president/view/de-en/press/press_release/2011/2011-January/press_release-2011-January-1.html
Ψήφισμα του ΕΚ (16/12/10) σχετικά με την Ετήσια Έκθεση του 2009 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)