3/11/11

Μητροπολίτης Ηλείας για την κάρτα του πολίτη: Η Εκκλησία παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος

πηγή: odigos.gr
Ομιλία με θέμα «η κάρτα του πολίτη» πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Πύργου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι πιστοί δεν πρέπει να καταφεύγουν σε πρόωρες και υπερβολικές αντιδράσεις χωρίς να γνωρίζουν καλά το θέμα παρασυρόμενοι από αυτούς που διοργανώνουν συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες. Θα πρέπει να περιμένουν την Εκκλησία, που μελετά το θέμα και παρακολουθεί την εξέλιξή του...


Διευκρίνισε ότι ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής, μελέτησαν το προσχέδιο του νόμου, συναντήθηκαν με τους Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων και ζήτησαν τις απόψεις από πολλούς επιστήμονες - γνώστες του θέματος. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προκύπτει ότι τόσο η ίδια η κάρτα θα είναι προαιρετική όσο και ότι δεν θα περιέχει τον αριθμό 666. Συνεπώς, δεν δικαιολογούνται αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις που υπάρχουν.

Η Ιεραρχία παρακολουθεί πάντως το θέμα, που ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή έχει παγώσει, ίσως και εξαιτίας του μεγάλου οικονομικού του κόστους. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να μην παρασύρονται από αυτά τα διλλήματα και να μην αμελούν αυτό που είναι πιο σημαντικό, δηλαδή ο ατομικός αγώνας του καθενός για την καθαρότητα της ψυχής του και τον εξαγιασμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)