24/7/12

Η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά

Την έντονη ανησυχία τους για τον προσανατολισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών εκφράζουν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους με εκτενές κείμενο τους σχετικό με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Οδηγός προς την Πανθρησκεία – Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών» και υπογράφεται από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αρχιμανδρίτη Γεώργιο.
Μεταξύ των άλλων τονίζεται: «Διαμαρτυρόμεθα σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνσι για το ότι με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών εξισώνονται ο Χριστός με τον Μωάμεθ, τον Βούδα, τον Κομφούκιο και η εν Χριστώ ζωή με την θρησκευτικότητα των άλλων θρησκειών, δηλαδή διδάσκεται στα παιδιά ότι σωτηρία υπάρχει και στις άλλες θρησκείες. Όσοι το πράττουν, κηρύσσσουν «έτερον ευαγγέλιον», ευαγγέλιο πλάνης, με το οποίο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Εκφράζουμε την επλίδα ότι οι πολιτικοί μας ηγέται και οι εκκλησιαστικοί μας άρχοντες δεν θα επιτρέψουν να εξισώνεται στις ψυχές των Ορθοδόξων μαθητών η Αλήθεια με το ψεύδος, διότι το φοβερό αυτό πλήγμα της δαιμονικής Νέας Εποχής στο σώμα του Ορθόδοξου λαού μας θα αποτελέση ασυγχώρητο λάθος της γενεάς μας, η οποία και θα πληρώση το βαρύ τίμημα αυτής της αποστασίας».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Μονής Οσίου Γρηγορίου πατώντας το Διαβάστε περισσότερα

H Μονή Γρηγορίου για τα Θρησκευτικά
Πατήστε το Fullscreen για να διαβάσετε καλύτερα το Scribd
πηγή: Ζωηφόρος

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Επιτέλους! Το Άγιον Όρος διαρρηγνύει την μακράν σιωπήν του. Ευχόμεθα να έχει συνέχεια τόσο εκ των υπολοίπων Ιερών Μονών όσο και εις τα θέματα οικουμενισμού και μεταπατερικής "θεολογίας". Χαιρόμεθα δια το κείμενον της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους και το χαιρετίζουμε ανεπιφυλάκτως.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)