17/8/12

Οικουμενιστικές προσεγγίσεις Ρώσων Ορθοδόξων και Πολωνών Παπικών

Στις 16 Αυγούστου 2012 στη Βαρσοβία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τα μέλη του Προεδρείου της Διάσκεψης των Καθολικών (Παπικών) επισκόπων.
Στη συνάντηση μετείχε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας και από την πλευρά των Παπικών ομάδα «επισκόπων» με επικεφαλής τον Jozef Michalik πρόεδρο της Διάσκεψης των Καθολικών Παπικών. Στο τέλος της συνέντησης υπεγράφη κοινό κείμενο.

 Στις δηλώσεις των επικεφαλής της συνάντησης τονίστηκε η κοινή αγωνία για τα φαινόμενα εκκοσμίκευσης της Ευρώπης, απόρριψης των ηθικών αξιών αλλά και η κοινή προσπάθεια για το μπόλισμα της σχολικής εκπαίδευσης με τις αρχές του Χριστιανισμού.
Σχόλιο: Η συνάντηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα οικουμενιστικής προσέγγισης Ορθοδόξων και Παπικών αφού αλληλοαναγνωρίσεις τέτοιου τύπου που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις αιρετικές αποκλίσεις των Παπικών, που παραβλέπουν το γεγονός ότι οι Παπικοί κείνται στο χώρο της αίρεσης και της κακοδοξίας δίνουν στους απλούς πιστούς την εντύπωση ότι η σωτηρία παρέχεται σε όλους ανεξαρτήτως της πίστης και της «Εκκλησίας» στην οποία ανήκουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)